Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Propozycja

Awikularia_
    Guest

Re: Propozycja

A mnie zaintrygował ten biały ogon u White tail....

czy takie brzydkie to nie wiem (Atrax Robustus jest pieknym pajakiem, czarna wdowa tez) ale to ze cholernie niebiezpieczne to napewno!!! chyba nigdy w zyciu bym sie nie odwazyl hodowac atraxa w domu!!!

Też się nad ogonem zastanawiałam

walter
    Guest

Funnel web: wielki, bardzo niebezpieczny i skacze nawet na metr
    Coprawda "Funnel web" jest potoczna nazwa Atrax'a robustus, powyzszy opis jest raczej sporo przesadzony.
    A. robustus osiaga rozmiary do 6-7 cm (z nogami) - nie jest wiec "wielki".
    "Bardzo niebezpieczny" [b]byl[/b/ do momentu wprowadzenia do placowek medycznych surowicy.
    Oczywiscie, placowki medyczne w Polsce raczej nie dysponuja surowica wiec moze byc bardzo niebezpieczny.
    ... co do skakania "nawet na metr" .... moze chodzi o jakiegos innego pajaka - Atarx robustus NIE skacze.

Atrax Robustus jest pieknym pajakiem
    ...czy ja wiem?
    Na jednym, szeroko rozpropagowanym na necie zdjeciu A. robustusa w typowej straszacej pozycji z klami jak u rottweilera faktycznie wyglada okazale (gratulacje dla autora zdjecia!).
    Tak naprawde z jego dosyc masywna budowa i raczej nieciekawym ubarwieniem wcale nie jest takim atrakcyjnym pajakiem - jest mnostwo ladniejszych od niego.

racja.. jest pieknym pajakiem a foto w pozycji straszacej mam na pulpicie wingrozy - tak dla odstraszenia mamy i siostry heheheh (zart)

a co do tego ogona przy innym pajaczku to jak to jest? jak widze jestem 3cia zastanawiajaca sie... pajak z ogonem? a moze po prostu kedziorki przedne sa tak dlugie?

Co z tego ze malo atrakcyjny, ale za to jaki killer!!! Pochwale sie kolegom!! <ironia> ;>

dee jay
    Guest

witam podaj mi namiary na tego kolesia

zapraszam na gg: 4804627

n3
    Guest

hehe to jest chore.. jak wylezie to pochwalcie sie sasiadom co po bloku biega hehehhe to jest jeden z powodow dla ktorego nie pali mi sie do australii :P

Uprawnienia umieszczania postów