Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Kilka pytanek:)

Kilka pytanek:)

Hejka,

mam kilka pytań

1) Jak działa termoregulator, ile kosztuje i gdzie można takowy nabyć? (okolice Warszawy)

2) Czy ptaszniki powinne być ogrzewane np tylko w dzień a w nocy nie? Mam 4 w terrarium 4 pajączki w odzielnych pojemnikach każdy, temperatura w środku utrzymuje się na poziomie 26-27 C. Czy potrzeba np na noc wyłaczać żarówke? Czy mogą mieć stałą temperaturke?

3) Jakie są rodzaje higrometrów, które polecacie i w jakich cenach są orientalnie.

4) Gdzie w okolicy Warszawy można nabyć włokno kokosowe?

Byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedzi
    Jeśli te pytania jush się kiedyś pojawiły to sorki, nie mogłem odszukać dokładnie tego o co pytam.

Re: Kilka pytanek:)

2. ,na noc wylanczaj

Oki dzięki Tak od około 21-22 wyłaczać czy wcześniej? i o której potem właczać?

Awikularia_
    Guest

Zależy od gatunku ptasznika. Niektóre gatunki nie powinny mieć dobowych wahań temperatury, dla innych pożądane są spadki ciepłoty w nocy...

To tak - są to 4 Brachmypelmy, 2 x Albopilosa, Vagans i Angustum.

Awikularia_
    Guest

Jaką masz temperaturę bez dogrzewania? Jak to są Brachypelmy, to sprawa jest ułatwiona, ponieważ wymagają one zbliżonych warunków hodowli...

bez dogrzewania jest około 24 C.

Awikularia_
    Guest

To nie ma potrzeby dogrzewania tych pająków. 24 stopnie to odpowiednia temperatura. Oczywiscie moze byc wyzsza, ale ta jest optymalna.

OK, dziękuja za odpowiedź na to pytanko

Czy mógłbym jeszce prosić o wskazówki odnosnie pozostałych pytań?
    z góry dzięki!

Tomek W
    Guest

ja również czekam na odpowiedzi Twoich pytań. Jako początkujący terrarzysta jestem spragniony informacji. PozdraFiam @LL
    gg:1973123

Uprawnienia umieszczania postów