Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: grammastola pulchra

grammastola pulchra

pytanie być może dla niektórych banalne ale ja nigdy nie miałem do czynienia z grammastolami
    więc moje pytanie:
    jak duża jest g.pulchra po L4?
    czy nadaje się jeszcze na wysyłke priorytetem,czy mieści się jeszcze w pudełku po kliszy,a może jest już na to za duża?

sorry za takie pytanie ale naprawdę nie wiem tego więc do was się zwracam bo w FAQ nie ma tego.
    z góry dzięki za dop.

JesusMaria
    Guest

Re: grammastola pulchra

Taki pajączek spokojnie nadaje sie na przesyłke pocztą sam zamawiałem do Francji i doszły w dobrej kondycji. Mają ok 2,5 cm rozstaw odnóży.

Pozdrawiam

Awikularia_
    Guest

Bez przesady... G. pulchra po 3 wylince ma najwyże tego rozstawu 1,5 cm, i to jak się dobrze rozciągnie.... Mam taki gatunek od pierwszej wylinki i wiem co mówię...

Korgan
    Guest

dokładnie tak jak napisała Avikularia taki pajak ma jakieś około 7 mm ciałka.

G. pulchra jest podobna do G rosea, także wielkość po poszczególnych wylinkach będzie niemal identyczna.

Kendzierzawiec
    Guest

Niewiem czemu ale pulchra zdawała mi sie czarna, a nie rużowa. Moge sie mylić.

tak owszem jest czarna ale tu chodzi nie o kolorystyke ale o podobieństwo budowy i rozwoju, wzrostu przy wylinkach - sam wiesz o co chodzi już.

walter
    Guest

Coprawda nie mam (jeszcze) G. pulchra ale doczytalem sie gdzies, ze rosnie szybciej od G. rosea i jest bardziej ruchliwa.
    Jezeli jest bardziej ruchliwa od mojej porypanej Rosie, ktora charakterkiem bardziej przypomina murinusa, to ja pier...le
    I tak wkrotce kupie G. pulchra - jest PIEKNA!
    Widzialem raz takiego malolata G.pulchra na wystawie do sprzedania ale ktos byl szybszy ode mnie.

Jaq mam pulchre po 4 i ma 1,2 cm ciala i wiem co mowie bo ja mierzylem!!I wcale nie byla nazarta!!

kupiłem pulchre podobno po 5 mam ją na stole i mierze...
    ma 1,9-2,1 cm z odnużami.

Uprawnienia umieszczania postów