Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: czy ktos próbował???

czy ktos próbował???

Czy ktoś próbował dawać swoim pajączkom takiego dużego zielonego pasikonika?? Chyba wiecie o jakim zwierzątku mówię. Mam albopilosum po 7-8 wylince, czy mogę spokojnie mu dać go do schrupania???

Pozdrawiam

Hodowane gatunki:
    b.albopilosum
    b.vagans
    b.smithi
    b.boehmei
    g.rosea

w oczekiwaniu na:
    b.emilia
    p.cambridgei

Re: czy ktos próbował???

Możesz dać. Ale jezeli pajączek od razu go nie zje to lepiej usuń bo one gryzą :-) Ja karmie nimi swoje pajączki.

dawałem albopilosie 9 wyl i mlaskała z zadowolenia

Jesli swierszcz jest odpowiednich rozmiarow to mozesz mu podac.

Korgan
    Guest

świerszcze nie są zielone....
    to pasikonik.... możesz dać

właśnie o to samo chciałem wczoraj zapytać. Przywiozłem znad jeziora kilka świerszczy i pasikoników, tych ostatnich znacna większość. Te, które przywiozłem wczoraj były wieeelkie - z 3 cm ciała, zielone i piękne. Mniejsze pająki dostały mniejsze pasikoniki, te większe - duże.Wszystkie zostały pochłonięte od razu. Smithi - taka z 3cm dostała pasikonika swojej wielkości. To była piękna walka - pasikonika ssa od wczoraj, została z niego brązowa kulka, a tyłeczek jej urósł wspaniale.
    Cambridgei (taki z 4cm) tez rzucił się na pasikonia, chociaż czarnych świerszczy o podobnej wielkości nie tyka. Po jego terrarium chodzi jeszcze jeden pasikonik - szkoda mi go trochę bo jest naprawdę piękny. Po południu postaram się zrobić mu zdjęcie, chyba że pająk go przechwyci.

Kendzierzawiec
    Guest

w lato pasikoniki to główny skład diety moich pajaków. Możesz spokojnie dawać.

Krychol
    Guest

Sa to pasikonii zielone i nietylko one gryza ale one maja zadla i lepiej uwazajcie

ze niby co??????
    żądła???
    hahahahahaha mówisz o tych co mają także wielkie rogi, 14 nóg i trąbę zupełnie jak u słonia.
    o tych piszesz???
    hahaha...

z tego co wiem to "żądło" to zupełnie niegroźne pokładełko

walter
    Guest

... a samce maja nawet DWA żądła ...

Uprawnienia umieszczania postów