Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 65

Wątek: sposób na wiedze

Re: sposób na wiedze

Hmmm, taka długa gadka i wsumie nic nie wynika..

Proponuję:

-Bardziej uwidocznić FAQ poprzez napisanie przy odnościku do tego forum "Obowiązkowo przeczytaj zanim zadasz pytanie" albo coś w tym rodzaju

-Wprowadzić jakieś oceny: ile postow dana osoba napisała, jaka ma rangę, może jakieś komentarze od innych(pozytywne/negatywne) kiedy przystąpiła do forum i ogólnie kto to

-Na pytania znajdujące się w FAQ trzeba wymyśleć standoardową, nie wulgarna odpowiedż np: "Odpowiedź na to pytanie znajduje się w FAQ (tu odnośnik do niego), jeżeli po jego przeczytaniu dalej nie uzyskałeś odpowiedzi, ponów pytanie w tym samym poście lub spytaj na chacie" A postu nie powinny być usuwane

Sorrki iż sie rozpisałem ale to takie podsumowanie, mam nadzieje iż coś z w/w zostanie wykorzystane

jeśli będą rangi za ilość postów to zacznie się na dobre zaśmiecanie tego forum

Nie koniecznie za ilość tylko za jakość, o awansie powinni decydować wyśsi stopniem i adminowie

Zgadzam sie z tym w 100%, co zreszta juz pisalem.

Co do uwidoczneinia FAQ-trzeba by zmienic nazwe :>
    Mlode osoby AFAIK nie maja pojecia co to jest, ew. kojarza cos z "@!#$"

Mozna np. umiescic odnosniki na gorze FORUM z opisem np.
    "Tu znajdziesz odpowiedzi na wiele pytan zwiazanych z hodowla ptasznikow"albo cos takiego.

Wazniejsza rzecza jest traktowanie pytan o "dziurki".
    To chyba objaw chorobowy taka zlosc wyplywajaca przy takich drobiazgach. Utajone przyczyny drzemia w podswiadomosci, a byle pretekst wystarcza do wyladowania frustracji... Zalecam wizyte u specjalisty :>

Kontrolowanie forum pod tym katem jest bez sensu, przeciez chyba wlasnie po to (miedzy innymi) ono istnieje.

No ale mam dosc ograniczony glos, jako ze moj staz, zarowno "pajeczy", jak i tym bardziej na tym forum jest mizerny. Takze tylko tak popiskuje.

wiesz co, ta jakość brzmi wątpliwie, bo kto będzie rozstrzygał co jest wartościowe a co nie.
    będzie tak, ze jak jakiś doświadczony hodowca napisze, że mu pająk zdechł to dostanie 5pkt. a jak nowicjusz napisze to samo to go wyśmieją i oleją.
    NAJLEPIEJ jest tak jak jest, a tym naszym pseudo expertom przydało by się dać lekcję kultury osobistej i przypomnieć, że jak sie ma 2 pajaki od 5 miecięcy to sie jeszcze g****(sorx, za określenie, ale do niektórych tylko tak mozna przemówić) wie.
    ja mam pająki prawie 2 lata, przewinęło mi się w tym czasie ich ponad 100,a aktualnie mam ich około 35 i wcale nie uważam się za osobę dośiadczoną czy experta.

Kendzierzawiec
    Guest

zgadzam sie w pełni z walterem... hehe
    "embiwalentnej teorii behawioryzmu plciowego kamieni brukowych" buhahaha cokolwiek to znaczy.

hmm... a co do mnie pajaki hoduje od około 2,5 roku i mam pare brachypelm i też za experta sie nie uważam... chociaż już troche o pajakach wiem.
    Trzeba uwidocznić FAQ !

<podziw> wiec kto jest ekspertem? bo dla mnie na pewno poczatkujacym nie jest ktos, kto od paru lat hoduje zwierze/ta teraryjne i zna dokladnie hodowle danego zwierzecia/zwierzat...
    ech nio tak mialam sie juz nie odzywac...ale ta dyskusja jest taka smutna...

Ja powiem to tak:
    Skończmy tą dyskusje, niech sie ten FAQ uwidoczni, ale to i tak prawdopodobnie nie pomoże. To nic. Jak będą głupie pytania to trudno. Jak ktoś chce niech odpowie, nie to nie, ale jak nie chcesz odpowiadać na to "głupie pytani" to nie wypowiadaj się tam wogóle (nie chodzi o formum całe, tylko dany post). Kto bedzie na tyle uprzejmy i cierpliwy to odpowie setny i więcej razy al jak ktos nie ma ochoty to niech nie czyta danego postu. Takie jest moje zdanie
    A i jeszcze jedno. Proponuje wprowadzenie instancji chonorowego experta tegorz forum (może i nie tylko), otrzymało by go paru wybrańców, mam nadzieje iz wiecie o kim mówie np: Atrax i pan doktor (sorka nie pamiętam dokładnie, może nawet foxtrott bo zazwyczaj gada od rzeczy. Powiedzcie co o tym myslicie i przedstawcie swoich kandydatów. tylko ażeby odrazu nie było ich stu...

Korgan
    Guest

raczej bez sensu...

--->Mimi<---
    Guest

Ja jestem za pomysłem Sojkasa. Mozna by zrobić jesdzcze gdzieś indziej odnośniki do FAQ pod nazwą np. Fachowe odpowiedzi na najczęsciej zadawane pytania.

Uprawnienia umieszczania postów