-
Re: sposób na wiedze
ja niewiem czy na innych forach nażękają na takie pytanie cuż jedyny sposób to zapytać innych. a co do tych testów to ja dałem tylko pomysł a jeśli chcecie żeby to zaistniało to sami gadajcie z nookiem bo on mnie nie lubi ...........
-
Ja jestem w 100% za tym pomyslem. Bo to czasem wkurza i szczerze czasem nie czytam postow o tytulach "wilgotnosc" bo nie chce mi sie wkolko o tym pisac. Wiem ze to zle, ale po prostu lenistwo:P Taki test pomoglby w 100%.
-
ale zobaczcie, jesli ktos chce sie dostac na forum o jaszczurkach, bo go interesuja np. szyszkowce, nie musi sie chyba przedzierac przez kameleony, holaspisy czy gekony faldoskore, nie? choc pomysl jest dobry, bo ludzie ktorzy zadaja po raz setny to samo pytanie albo zadaja pytania typu czy do weza potrzebuja zarowke powinno sie "pouczac".... wywozic na sybir moze nie, bo ja swoj pierwszy dzien na forum tez nie zaczynalam od przeczytania wszystkich faqow i calego archiwum bo jeszcze dopiero sie uczylam jak to wszystko dziala - takie jest zdanie baby
-
Ale nie uważacie że beznadziejnie jest czytać FAQ o ptaznikach jak się ktos interesuje tylko skorpionami albo innymi pajęczakami
????
Tzn. nie mówię o sobie ale są z pewnością takie osoby co ich ptaszniki mało obchodzą...
-
jestem za !!!!!!!!!!!!!
-
A moim zdanie to tylko swiedczy o poziomie(a wlasciwie jego braku) ludzi, ktory te pytania zadaja... choc mozna by zrobic dodatkowy dzial, albo odnosniki do postow na forum w istotnym, lub "cos wnoszacym" temacie...pomysl z testem jest ok, ale zrobi sie wam forum wzajemnej adoracji... juz sie zrobilo-zauwazyliscie, ze kiedys byla taka polemika z dr. Robertem o witaminach dla gadow? I co czlowiek , ktory śmial dyskutowac zostal "zgnieciony", mimo, ze mogl duzo wniesc...a moze wystarczylo by wprowadzic wizytowki:imie, nazwisko, wyksztalcenie/zawod, wiek..skan dowodu/legitymacji dla administratora, zeby uniknac oszustow, a wylapac wartosciowych specjalistow i pasjonatow? I przestac zwracac uwage na prowokacje w stylu biale robaki dla kamela czy Bog wie czego jeszcze.
Pozdrawiam
-
milutka perspektywa sie kroi
-najpierw 2 chaty...
-teraz pytania przed forum(gwarantuję, że wszyscy nowi przeniosą się na terrarystyja.pl lub podobne strony).
-za 8 miechów 2 oddzielne strony dla zamkniętego grona fachowców i amatorów.
-za 2 lata...
no ludzie(!!!!!!!!!!!), my tu jesteśmy, po to żeby innym pomagać!!
jeśli wkurzają wast takie posty to niełatwiej było by zrobić oddzielne forum dla początkujących(przyznaję, że jest ich teraz dużo, ale to dobrze)????????????????
po co jakieś testy wyboru czy inne dziwactwa. gdybym ja taki test zobaczył kiedy zaczynałem to po prostu pomyślał bym "nie dzięki, co to za popie*** zasady, idę na inną stronkę"
jeśli chodzi wam o wyeliminowanie młodych to zablokujcie dostęp dla nowych użtykowników, ale chyba nie to jest waszym zamiarem(choć teraz jush się całkiem gubię).
lubicie gadać na chacie????
myślę, że tak, bo ja tesh lubię, ale po tym teście(równym dla większości z brakiem dostępu do forum) na chat zwali się masa "zielonych", którzy będą zadawali, wg. was, bezsensowne pytania.
każdy jest jaki jest, jeden zadaje "bezsensowne" pytania, a inny nie, ale każdemu wypadało by grzecznie odpowiedzieć.
jest lato, znalazłem sobie w zoo pracę w motylarni opowiadam ludziom o motylach, chociaż jak byk większość rzeczy jest napisana na tabliczkach na ścianach ludzie nadal pytają "a skąd te motylki" lub "a ile to coś żyje". nie odsyłam ich do tych tabliczek, bo po takim manewrze jush by tu nie wrócili.
większość tych"bezsensownych"pytań zadają mardzo młodzi terraryści i tym bardziej mamy obowiązek się nimi "zaopiekować" jako starsi koledzy.
-
Foxtrott ma racje , najlepszym wyjsciem bylo by zrobienie forum dla początkujących.Sam jestem poczatkujący i jak widze takie "odpowiedzi" to az mi sie odechciewa pytac was o cokolwiek , bo sie boje ze to moze byc błache pytanie i zaraz po mnie "zjedzie" kilka osób. a jak kogoś denerwuje pytanie typu " czym karmic kędziorka " to nich wogóle nie wchodzi na ten post, po co ma sobie tym głowe zawracać ! ! ! !
-
postaram się pomóc ale czuje że znowu będzie jakaś jazda w stylu "czemu kasowane są moje posty" ble ble ble))
-
posty powinny być kasowane po min 5 dniach, tak, zeby pytającu uzyskał i przeczytał odpowiedź.
wtedy myślę, że obie strony będą mniej więcej usatysfakcjonowane.
Uprawnienia umieszczania postów