Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 65 z 65

Wątek: sposób na wiedze

Mieszany widok

Re: sposób na wiedze

Moze zrobny ankiete kto jest za a kto sprzeciw

Moze zrobny ankiete kto jest za a kto sprzeciw

sądząc po frekwencji na tym poście - ankieta chyba niepotrzebna. przyznam, że nie chciało mi się przedzierać przez wszystkie odpowiedzi, ale imho: osobny test dostępu dla <u>każdego</u> forum to lekka, hm, przesada. z drugiej strony teścik obejmowałby nie opisy poszczególnych gatunków (stąd te wątpliwości odn. zainteresowań), tylko <u>FAQ</u>: jaszczurki, ptaszniki, etc. chciałam zauważyć, że nie wszystkie faq, które mamy na myśli, są już napisane ponadto warto byłoby pomysleć o jakimś prostym zabezpieczeniu przed 'wiedzą automatyczną'... pozdrawiam podpisując się czterema łapkami.

Hmmmm... bardzo pouczająca dyskusja o...... niczym, moje gratulacje...

Atrax Robustus
    Guest

Juz jestem

Ja swojego zdania nie zmienie.
    Jest FAQ, w ktorym sa odpowiedzi na pytania. Jesli jednak podmiot przeczytal sobie ten faq, a odpowiedz w nim, nie zadowolila go, chocby jednym procentem, to zaprawszam na forum.
    Moja "praca" polega na tym, ze jak widze pytanie, ktore powtorzylo sie juz . . . (tu wpisac jakas liczbe 3-cyfrowa) razy, to pisze do autora posta maila, gdzie wyjasniam problem, a potem dodatkowo daje link do FAQ i polecam przeczytanie archiwum.

Jak na razie nie spotkalem sie z wieloma malkontentami.
    Zadawanie pytan, typu "co powinien jesc pajak", swiadczy albo o lenistwie autora, albo o nieznajomosci slowa FAQ, (ktorego znaczenie zawsze staram sie wyjasniac), albo o niezauwazeniu linka do FAQ.

Forum jest po to, aby uzyskac pomoc na nurtujace pytania.
    Moim zdaniem wszelkie testy nie sa za bardzo potrzebne, bo jest to nieprzyjazne dla nowych uzytkownikow. Pomysl z tworzeniem forum dla poczatkujacych tez nie jest za dobry, bo dla czlowieka, ktory pajaka ma dopiero tydzien, problem niejedzenia moze byc tak powazny, ze bedzie chcial sie zwrocic z pytaniem do tzw. "profesjonalistow".

Uprawnienia umieszczania postów