Od jakiegos czasu poszukuje jakis stronek z info nt. pajakow spotykanych w Polsce, takze tych ktore mozna spotkac w piwnicy, czy w domu na scianie. Pomijajac fakt zainteresowania ogolnie zwierzakami wszelakimi po prostu ciekawi mnie jedna "bestia" jaka od roku mam mozliwosc podgladac jakis metr pod mym oknem. Zime spedzila na klatce schodowej dzieki czemu uzyskala sobie we mnie przyjaciela, u sasiadow wroga (stad xywka bestia). Swoja droga ma poczucie humoru, gdy miala mnie odwiedzic qmpela panicznie bojaca sie pajakow "bestia" siedziala u mnie na dzwonku do drzwi )) mnie zaskoczyla tylko jednego wieczorka gdy szlam na spacer z psem nie zapalajac swiatla na klatce - to bylo bliskie spotkanie w odleglosci 1cm od mych oczu... heheh pajaczek "spuscil sie" na pajeczynce chcac mnie chyba przywitac.
Dalabym opis ale w sumie chcialabym wogole poszerzyc wiadomosci o pajakach, a nie tylko o tym jednym.
Jest mi w stanie ktos pomoc? Przyznam o naszych krajowych malych przyjacielach nie mam zielonego pojecia. Jestem w stanie rozpoznac tylko krzyzaka jak widze charakterystyczny krzyzyk )