Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Jak One jedzą?!

Jak One jedzą?!

w przyszłości (teraz nie, bo na razie kompletuję sprzęt na szyszkowce ;-)) chciałabym sprawić sobie ptasznika, najlepiej b. smithi (no bo jest śliczna:-)). poczytałam sobie wstępnie trochę informacji na spisie gatunków i forum, tylko bardzo mnie ciekawi jedno: jak te pajęczory JEDZĄ? nie potrafię sobie tego wyobrazić, jak taki ośmiocientymetrowy pająk zjada np mysi noworodek? wysysa, czy jak??? proszę o jakiś opis uświadamiający, może być nawet bardzo drastyczny, albo jakąś stronę o ptasznikach którą polecacie
    danke

Dxe
    Guest

Re: Jak One jedzą?!

z tego co wiem to wstrzykuje jad, z tego co ktos mi mowil to zmienia on wnetrznosci ofiary na papke i ja wysysa

Atrax Robustus
    Guest

Polecam FAQ

Pajaczki jedza w ten sposob, ze wstrzykuja substancje do ciala fiary, w ktorej zawarte sa toksyny i substancje trawienne. Pajak wtedy zjada plynny pokarm, a resztki zostawia.

Mowi sie tu o trawieniu pozaustrojowym

hm mój nie zostawia nic ze swojego świerszczyka...

Atrax Robustus
    Guest

Poszukaj malej kulki - to bedzie swierszcz.

Male resztki zawsze zostaja.

Dxe
    Guest

te resztki to "ubranka" w ktore byly zapakowane flaki owada ))))))))

mAYh3m
    Guest

Moj takze zostawia jakas taka pozostalosc. Najprawdopodobniej w przypadku swierszczy, szarancz sa to pozostalosci hitynowego pancerza, ktory niegdys do nich nalezal Taka kulka wyglada jak samochod wlozony do prasy U mnie to w zasadzie nie jest kulka, tylko ptasior formuje (?) ja na szescian. Zawsze sie jej doszukam ;P Teraz sie wyleguje na domku

Pozdrawiam,

Uprawnienia umieszczania postów