-
-
Re: Czy mozna wogole dostac?
heh.. dzieki
Moj nick raczej pochodzi z wieloletniego zainteresowania tym gatunkiem, ale nie z hodowli. Moze kiedys (licze na to) bede mial okazje poznac ten gatunek, jednak na razie i tak bardzo sie ciesze, ze moge sie zajmowac swoimi maluszkami
Hlaskover -> Ta nasza roznica pogladow wcale nie jest tak wielka, bo tez uwazam, ze lepiej zdobywac doswiadczenie stopniowo, niz rzucac sie od razu na najniebezpieczniejsze gatunki. Stwierdze nawet, ze wcale nie trzeba hodowac super-niebezpiecznych zwierzat, aby osiagnac wysoki poziom doswiadczenia. Poza tym, hodowca musi czuc, ze pajak, ktorego kupuje, jest dla niego odpowiedni i tu mi sie bardzo podoba decyzja mAYh3m'a, bo nawet dzis rozmawialem z pewnym ludkiem na gg i spytalem sie go, dlaczego kupuje Haplopelme... odpowiedz:
bo jest fajna i w ogole... i znowu sie spytalem: a wiesz, jak sie nia opiekowac?
Odpowiedz: zastanowie sie, jak juz bede mial...
To mnie przygasilo.
W kazdym razie uwazam, ze zwierzeta trzeba wybierac z glowa, bo w przeciwnym razie moze byc problem.
Ja robie tak:
najpirw kilka dni rozmyslan nad gatunkiem, pozniej kupno terrarium, urzadzenie, zamowienie i hodowla
mAYh3m -> co do wiedzy, to 80% mozna nauczyc sie, hodujac pajaka. Reszta, jak cyfry, miejsca wystepowania, bardzo latwo zapadaja w pamiec, szczegolnie, jesli o jednym pajaku pisze sie wiele postow.
Zycze Wam wszystkim udanej hodowli i jak najwiecej przyjemnosci zwiazanej z nia
-
Ps.. masz bardzo ladnie urzadzone terrarium!
Gratuluje kedzika :]
-
w morde...co za debil pisał ten tekst o gołębiach ??? ale fakt- można się pośmiać :-)
-
mAYh3m wiesz też w sumie jestem początkującym pająki mam od 4-5 miesięcy. Niestety w Krakowie nie mam dostępu do pająków to musze liczyć na jeden sklepik co żadko jest coś nowego. Zaczełem oczywiście od Albopilosumka L1 potem 2 tygodnie po nim kupiłem Grammostole a niedawno nabyłem vagansa i wiesz hodowla pająków nie jest trudna ani czasochłonna. Jedyne co mnie denerwuje to to że jak sie zakopie jakiś pod ziemie to nie widuje go tygodniami (Vagans dzień po kupnie sie zakopał i już nie widziałem go z 4 tygodnie). Więc raczej problemów z hodowlą nie będziesz miał . Życze powodzenia przy następnych pajączkach...
------------------
crash33@interia.pl
GG 1316751
Kraków
KUPIE B.Smithi B.Emili B.Boehmei (mam słabość do pomarańczowego)
-
-
-
nie wydaje mi sie...To co mowisz mozna wywnioskowac po samym tekscie ale nie po odpowiedziach na odpowiedzi...Chociaz kto wie, co siedzi w glowie takiego jełopa ?
POZDRAWIAM
Uprawnienia umieszczania postów