-
Re: Co to za pająk
czemu to nie jest ptasznik????
-
bo to jest żyrafokoniotygrysiomałpa wystarczy?
P.S
Taki się urodził, nie jest ptasznikiem i juz nie wszyscy mają to szczęście że są ptasznikami)))
-
On nalezy do Hexathelidae. To nie sa ptaszniki, chociaz bardzo je przypominaja i jeszcze pare lat temu myslalem, ze to ptaszniki.
-
nom wyczytałem juz w dalszych odpowiedzuiach
-
:)
Więc może niebawem w wiadomościach coś na ten temat usłyszymy jeśli ktoś go kupi.
+
Ciekawe jest iż jad tego pajączka jest tak zabójczy w stosunku do naczelnych (my i małpki), a ugryzienie dla takiego zwierzaczka jak piesek - nie zakończy się zejściem 4-ro noga .
Pajączek ładny - ale nie warto ryzykować trzymając takiego.
Jeśli ktoś chce wrażen przy działaniu jadu wystarczy "zwykły" murinusek (zwłaszcza iż jest ładniejszy - moja opinia - i tańszy)
Pozdrawiam.
-
Byem w niedziele znowu na gieldzie i kolesia nie bylo. Pytalem chlopakow ktorzy tam handluja i mowili ze koles bywa,ale rzadko. Jak znow go spotkam to postaram sie pstryknac fote pajakowi i podesle.
-
Moze go na giełdzie nie było bo go pajaczek zasmakował?
-
atrax to piękny pająk - nawet wytatułowałem go sobie na stopie jakieś 2 lata temu - są agesynymi i skutecznymi łowcami(na szczęście nie są skoczne) i polski hodowca nie powinien podejmować się prób hodowania takiego "diabła" w domu, dopuki doputy w Polsce będzie dostepna surowica i jakieś udokumentowania hodowli tych pięknych zwierząt nie powinniśmy próbować hodowli na "własną ręke" bo trogiczne mogą być tego skutki.
Pozdrawiam wszystkich terrarystów - ELO !!!!!!
Uprawnienia umieszczania postów