Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: "Po co ci pajak?!" =O

mosad
    Guest

Re: "Po co ci pajak?!" =O

A ja mówię, że do pilnowania mieszkania:
    JAk wyjeżdżam na wakacje, to wszystkie pająki wypuszczam z terra i pilnują domu przed włamywaczem ))
    Albo, że to są pająki obronne - zaczepiają mnie żule, to ja wtedy spuszczam mojego paja ka ze smyczy... ))

:-) zgadzam sie. Z moim kedziorkiem zawsze czuje sie bezpieczniej :-)

dokladnie dokladnie zgadzam sie z wszystkimi przedmowcami z tym wyjatkiem ze ja mam psa (co naszczescie nie sra na podloge hehehe) i jeszcze inne zwierzaczki w tym rybki ktore ulatwiaja wytlumaczenie po co kupilam wkoncu tego pajaczka
    Szkoda tylko ze jest maly i nie byl ze mna wczoraj jak mnie i moje qmpele napadlo 2 wariatow ktorzy ukradli qmpeli portfel i jeden sie rozcial o moj noz jak go tez chcial wyrwac qmpeli - a ze sie otworzyl a ten pociagnal za ostrze to nie moja wina.. Najwieksza glupota - dzwonili po policje ze ich napadlysmy (taaaa napadlysmy pewnie po to by nam portfel ukradli hehehehe)..

Dlatego cenie sobie bardziej zwierzeta od ludzi - tym tez sie tlumacze, gdy pytaja po co mi male zoo w domu i czemu wole byc weterynarzem niz lekarzem za pare latek. Zwierze nie robi krzywdy drugiemu bo ma taki humor i ochote na 5zl + dokumenty argh

(sorka za zejscie z tematu czasem mi sie zdaza)

pozdrowki

"...jedni lubią kotki, inni pieski, ja lubię pająki bo też mają sierść, ale o dwie pary nóżek, 3 pary oczu więcej niż inne futrzaki, a serce w "dupie" i chodzą po ścanach i oczyszczają świat z insektów, które mogą zagrozić ludzkiemu zdrowiu.Mimo tego, że są jadowite to nie należy się ich bać lecz obdażć je szacunkiem bo żyją na tym świecie dłużej niż ludzie, a przy tym za wiele się od tamtej pory nie zmieniły..."
    Pozdrówki wszystkim terrarystom nie zależnie od tego co hodują!!!

coooo zaaaaaa argument!!!! wooow.. gdybym nie hodowal pajakow to po przeczytaniu czegos takiego chyba bym zaczal....

ja mam psa , kota , 3 jaszczurki , rybki, poki co 2 pajaki i zamierzam kupic jakiegos gryzonia ( i kolejne ptaszniki, rzecz jasna ) ....Jednak jakos moj wilczur i kedziorek nie maja sobie rownych :-) Cos w tych pajakach jednak jest...Co to moze byc ? to musi byc TO COS :-)
    Pozdrowienia dla tych kochajacych pajaki i dla tych ktorzy JESZCZE ich nie kochaja.paps

Awikularia_
    Guest

Hm, mnie ludzie pytają "a nie boisz się, że ci uciekną i rozmnożą w szybie wentylacyjnym, lub że zmutują z pająkami polskimi?". Na to ja odpowiadam, że chętnie sama wypuszczę pająki do tych szybów i na nowych gatunkach zbiję kasę...

mAYh3m
    Guest

Hmm... wiele osob sie mnie juz pytalo : "Po co ci pajak? Po cholere to trzymasz?" Jestem pewien ze osoby, ktora chca ci jakos udowodnic ze pajaki sa ci do niczego niepotrzebne po prostu ci ich maxymalnie zazdroszcza Tak samo gadal moj znajomy, ale od czasu jak zobaczyl mojego pajaka w akcji (czytaj : polowanie) zmienil o nich zdanie, czyta, doksztalca sie i mysli o kupnie. Ale nie wszystkim da sie wszystko wytlumaczyc i ich zainteresowac. No coz...

Uprawnienia umieszczania postów