-
problem ze świerszczami
Mam pytanie: dlaczego moje świerszcze się zjadają? Wiem że są kanibalami ale pokarmu jest pod dostatkiem i codziennie wymieniam
-
Re: problem ze świerszczami
Daj świerszczom surowego mięsa , lub gotowanegp jajka, to może ostudzi ich kanibalistyczne zwyczaje.
-
To na pewno ostudzi ich kanibalistyczne zwyczaje.
Pozywienia daj jeszcze wiecej, niz masz teraz.
Aha...dawaj surowe mieso i nie dawaj solonego.
-
Troche ostudzi. ...ale i tak pewnie będa sie zjadac Daj im więcej kryjówek, zeby mogly w spokoju wylinki przechodzic, bo taki swierszcz po wylince to apetyczny kąsek.
-
Po co wam karmić świerszcze :-/ Nie rozumiem przeciesz one są dla pająka albo skorpiona co nie ??? :-)
Chyba, że to chodowla pokarmowa
-
Czesc
Lukas Cool niektórzy kupują większą ilość świerszczy i jak by im nie dawali jeść do by zdechły z głodu !!
pozdro
-
wlasnie.. w styczniu kupilem 20szt. od tamtej pory nie kupilem ani jednego... a mam ich ze 100... magia ?? ) zebym nie karmil nie mialbym ani jednego... ps moje nie "cykaja"
-
spoko
jak tak szybko się pozmnażają to też chyba zakupie większom ilośc
i (chyba) będe im dawał nawet jeść
-
Jak na razie dawałem im jabłko, sałatę, marchewkę i chleb ale jutro sprobuje dac im jajko i mięso. Dzięki za odpowiedzi!
-
Polecam kapustę pekińską i otręby pszenne. Do tego sucha karma dla kotów lub psów. Ja to podaję i bardzo rzadko się zjadają. Do tego szybko rosną. Oczywiście muszą też mieć sporo kryjówek. Świetnie do tego nadają się wytłaczanki od jajek.
Uprawnienia umieszczania postów