Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: młode A.versicolor

Mieszany widok

młode A.versicolor

od jutra stanę się szczęśliwym posiadaczem młodych versicolorków i wiem, że młode często padają.
    czy ktoś ma jakieś informacje(oczywiście oprócz tych zawartych w opisie) jak temu przeciawdziałać i co jest tego przyczyną??

Atrax Robustus
    Guest

Re: młode A.versicolor

Przyczyna to bledy hodowcow, spowodowane mala znajomoscia warunkow zycia ptasznika....lub defekt genetyczny samego zwierzaka (a takze inne choroby).

Nie przejmuj sie. To prawda, ze statystycznie mlode Avicularie padaja znacznie czesciej..od..powiedzmy Brachypelm, jednak niektorzy zrobili juz aksjomat ze stwierdzenia "pajakow tych powinno sie unikac w hodowli".
    Jest wielu hodowcow, ktorzy hoduja te ptaszniki i nie notuja spadkow w populacji
    Zycze milych wrazen, zwiazanych z chowem

Ja wlasnie dzis kupilem 2 mlode sztuki, jedna mam juz odchowana wiec luz, teraz modle sie zeby te byly git.

Pozdrawiam

a mi wczoraj padla druga versi,nie przezyla wylinki.miala problem z wylinka.nie wiem dlaczego nie obrocila sie na spodnia strone,wygladalo to tak jakby stara wylinka pekla na niej.

Foxtrott nie jestes poczatkujacym hodowca ptaszorkow... wiesz juz duzo wiec nie sadze abys mial jakie kolwiek problemy z ich hodowla. Tez sie obawialem ze moze mi pasc... mam ja juz troche czasu i rosnie ladnie i odżywia sie znakomicie . slowem LUX!!!! polecam tym, ktorzy mieli juz kontakt z ptaszorkami!!

obawiam sie ze problem polega na tym, że Avicullarie sa dosyc podatne na stres.... Nie padla mi do tej pory zadna.... moze dlatego, ze zagladam do nich raz na tydzien i maja swiety spokoj.

dee jay
    Guest

mialem to samo z spiniferem

Czesc Foxtrot. Wiem ze to nie w temacie ale od kogo bedziesz mial Versicolorki bo tez szukam i chce kupic!!! Bardzo prossze o odpowiedz. Dzieki

Uprawnienia umieszczania postów