-
czy pająka można przekarmić??
Mam pajączka Lasiodora parahybana, jest 3 tygodnie od wylinki i ma około 6cm z łapkami. Od paru dni pojemnik z nim przeniosłem do cieplejszego miejsca - w okolice lampki w terra węży. Normalnie zjadał 1 dużą muchę na 1 -2 dni, teraz pochłonoł 6 w ciągu niecałcyh 2 dni (zachowuje się jakby chciał jeszcze, a do nocy daleko :P ). Czy powinienem podawać pająkowi ile "chce" amciu, czy trzymać jakomś dietę?
-
Re: czy pająka można przekarmić??
możesz dawać mu ile chce jak je to dawaj i nie martw sie o to czy przekarmisz.
Pozdrawaim
Ps. na przyszłosc radze skorzystać z wyszukiwarki ten wątek sie niejednokrotnie pojawiał
-
i sprobuj mu dawać jakies swierszcze czy inne bardziej wartosciowe pozywienie. Taka mucha to jak chipsy, nic w niej nie ma odzywczego
-
aha i zalezy czy chcesz mic pająka czy "kleszcza" z wielkim odwlokiem? ) Jak nie bedzie chcial jesc to sam przestanie i juz. Sam wyczujesz ile dawac po jakims czasie. Widzisz, ze odwlok ma jak bania, to mala glodowka nie zaszkodzi.
-
Dzięki bardzo!! Zrobię eksperyment z małym świerszczem i zobaczymy.
Pozdrawiam wszystkich!
-
Takiemu pająkowi możesz dać swobodnie dużego świerszcza da sobie z nim rady zje napewno całego jesli nie to zje ile mu potrzeba i resztę zostawi.
-
Rzeczywiście! Dałem mu rano 2 muchy (odrazu je capnoł), później świerszcza ... i tez stał się historią. Teraz karmię go świeszczem + 1-2 muchy. Intryguje mnie tylko taki nagły skok w ilości zjadanego pokarmu. Jeszcze raz dzięki za radę !
Uprawnienia umieszczania postów