Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Mieliście dorosłego samca kędzierzawca?

yiuldyn
    Guest

Mieliście dorosłego samca kędzierzawca?

Jeśli tak to ile wam żył po ostatniej wylince? Nic już nie jadł? Nic nie pił? Kupiłem takiego jedengo po promocyjnej cenie. I pomoge mu dożyć pare miesiecy. Jest 3 miesiące po ostatniej wylince, ile może pożyć? Podobno były przypadki jak ptasznik dożywał 2 lat po ost. wyl.!

Splinter
    Guest

Re: Mieliście dorosłego samca kędzierzawca?

moj zyje juz 8 miechow i sie trzyma je ale rzadkoa pije non toper

Tak mniej więcej 7 miesięcy ale jak obniżysz temperaturę to czas zgonu powinien się o parę miesięcy przesunąć.yiuldyn dokup samiczkę i daj chłopcu troszkę zaszaleć umil mu ostatnie jego dni jak możesz.

Huhros
    Guest

ja mialem po ostatniej- zachowywal sie tak jak zawsze, tylko ze mial haczyki i bulbasy

yiuldyn
    Guest

Myślicie że podoła? Jest bardzo słaby i chudy. Podobno w przeszłości zjadł samice! Sam nie wiem. Ale z przyjemnością bym rozmnożył moje pajączki... Ale nie mam samicy

Awikularia_
    Guest

Jeżeli samiec przestanie jeść, żadną siłą nie zmusisz go do przyjmowania pokarmu. Samiec B. albopilosum żyje około roku po przejściu ostatniej wylinki. Są oczywiście gatunki ptaszników, których samce żyją 2-3 lata, ale B. albopilosum do nich nie należy. Z reguły przez około pół roku (czasami krócej, a czasami dłużej) samiec normalnie przyjmuje pokarm, po czym nagle przestaje jeść. Odwłok mu się kurczy tak, że nierzadko pająk przypomina chodzący głowotułów... Jeden z moich samców (już nie pamiętam gatunku) nie jadł 8 miesięcy i w końcu padł.

yiuldyn
    Guest

A będzie zdolny do zapłodnienia? Wczoraj jadł mieszanke pinek i mączników! Czyli może jeszcze przymuje pokarm.

Awikularia_
    Guest

Najlepsza forma samców przypada na wiek tak od 2 miesięcy do pół roku. Ale po tym czasie nadal będzie zdolny do zapłodnienia samicy, tyle że jego nasienie może nie wystarczyć na cały kokon.

moja samica miala wlasnie wylinke i szukam faceta ale jak o zjadl samice to troche szkoda mi mojej a po drugie nie mam doswiadczenia w rozmnazaniu wiec sie troche boje, skad jestes

Uprawnienia umieszczania postów