-
vagans
jaka moze byc przyczyna ze moj vagans zwilza sobie odnoza jadem wkladajac je pok kolce jadowe i wjmujac mokre bladzi sobie odwlok
-
Re: vagans
Najzwyczajniej w swiecie myje sie.
Pajaczki bardzo dbaja o higiene osobista ... (w odroznieniu od wielu ludzi
-
Dokladnie
-
I nie zwilża sobie pdnóży jadem... Czyści je w otworze gębowym. Jak widzę pająka, który tak dba o higienę to zawsze humor mi się poprawia. Fajne pozycje przy tym przyjmuje, szczególnie przy czyszczeniu tylnych kończyn.
-
-
Hmm, ja? Fakt, jest jedna literówka "pdnóży" zamiast "odnóży", ale to chyba nie jest zbrodnia??
-
To bylo chyba do Kopara
-
A możliwe. Ale on chyba napisał dość wyraźnie... Mniejsza z tym, oboje się poprawmy i po kłopocie .
-
Kiedy otrzymałem przesyłką koduktorską pająka w sporym pudełku z torfem był on mocno obsypany tym torfem. Pod wieczór kiedy postał już spokojnie na podłożu zaczął się "myć" zarówno zwilżając odnóża jadem jak i przeciągając odnóża po końcu odwłoka, tak jakby czyścił je o gruczoły tworzące pajęczynę potem dopiero czyścił się jadem. Nie sięgał, nie widziałem, na górną część ciała. Pozostało tam zresztą troszeczkę torfu.
-
sanches awi pisała nie zwilża jadem tylko wydzieliną z otworu gębowego
umieszczonego pod zębami jadowymi.Tam pod ząbkami ma jeszcze "buśkę" przez którą wsysa strawiony przez jad pokarm.
Widać to dobrze jak się da pająkowi żabę.Oczywiście nie krajową bo nasze sa pod ochroną tylko np. z chodowli niemieckiej hihihih
Uprawnienia umieszczania postów