-
Jakie są wasze smithi????
Mam prośbe opiszcie jak zachowują sie wasze smithi, bo mia od kąd przeszła 9 wylinke zachowuje się jak nienormalna. Jej ulubione miejsce do siedzenia to miejsce tuż przy pokrywie faunaboxu(sam już nie wiem, może to jakiś nowy gatunek smithi nadrzewna?), jak tylko musne choćby jej włoska to zaczyna spieprzać, aż się kurzy i to samo jest jak zaczynam spryskiwać pojemnik wodą. Przed wylinką było wszystko oki, ale teraz to jest zupełnie inny pająk, wylinke miała pare tygodni temu.
-
Re: Jakie są wasze smithi????
Ja mam swoją od wczoraj i narazie zachowuje sie normalnie. Teraz nawet zjada pinke.
-
hmm ja mam podobna sytuacje z moim nowym Vagansem , caly czas siedzi w gornym prawym rogu terra przy pokrywie,sam jestem ciekaw dlaczego :s
-
Może ma złe warunki i próbuje się wydostać .......... Bo jeśli ma optymalne warunki to nie wiem czemu może mieć taką schize!!!
-
E tam...macie dylematy.
Moja regalis spedza 90% czasu "do gory nogami" i nie dziwie sie z tego powodu.
Pajak to nie czlowiek i nie mozna od niego oczekiwac grzecznego zachowania
A co do Twojego kedzierzawca, to napisz, jak masz urzadzone terrarium.
Moja smithi duzo czasu tez przebywa pod wieczkiem, bo ...tak jej sie podoba
-
to dlatego ze przypuszczalnie tam jest najcieplej! mam dwie smithki i ich faunaboxy stoja w terra w ktorym jest zwykla grza;lka akwarystyczna w butelce z woda i one siedza jak najblizej zrodla ciepla. Jka obroce faunaboxy to znowu po jakims czasie ida do ciepelka! Takie sa moje obserwacje i doswiadczenia. A tak pozatym to czym sie przejmojecie???
-
W sumie u mnie przy wieczku nie ma wyzszej temperatury, ale jesli jest, to pajak od razu z tego korzysta
-
Atrax ja mam smithi, a nie kendzierzawca. Terrarium to taki typowy duży faunabox, jakiś tam urozmaiceń nie robiłem, jest kryjówka z łupiny kokosa, torf i miseczka z wodą, a temperature to mam w całym tera taką samą bez punktowych przebić. Powiedzcie jeszcze, czy to normalne, że smithi jest aż tak płochliwa jak to opisałem?
-
Tak
to normalne.
Widocznie pajak reaguje na stres tak, a nie inaczej :/
Poza tym wielkiej roznicy miedzy smithim, a albopilosum nie ma (pod tym wzgledem, ze potrafia zachowywac sie dosc podobnie).
-
Dzięki, bo myślałem, że tylko ja mam takiego wariata. Jest jednak tak piękny, że mu wybaczam te odbicia))).
Uprawnienia umieszczania postów