Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: pytanko o ptaszniki

CD/Tombik
    Guest

Re: pytanko o ptaszniki

Oswajanie hmm ktos tu gdzies dal takie slowa "a jak mialym rybki wyciagalbym je z akwarium?" zadaj sobie to pytanie.

hibernacja... hmm mozna do lodowki ale to ich nie zamrozi tylko spowolni ich uklad zyciowy i po prostu beda wolniej rosly. dla przykladu: ludzie mieszkajacy na rowniku gdzie temp. 35* osiagaja wiek starczy czyli zmarszczki itp w wieku 45-50 lat... tak samo dziala to w druga strone

to chyba nie tak z tymi ludźmi...
    z tego co wiem to temperatura otoczeniua nie ma wpływu na prędkość wzrostu zwierząt(człowieka) stałocieplnych.

co do zmarsczek to prędkość ich pojawienia się zależy głównie od wystawienia skóry na działanie UV i predyspozycji genetycznych, tak więc 70 letni mnich siedzący całe życie w świątyni może mieć skórę niewiele bardziej zniszczoną niż dziecko, a np. 35 letni indianin żyjący cały czas na słońcu może mieć strasznie zniszczoną cerę.

jeśli się mylę to proszę się nie śmiać:P tylko mnie poprawić.
    te informacje pochodzą z jakiegoś programu na NG.

KOL
    Guest

Foxtrott ma rację to promienie słoneczne sprawiają (przynajmniej u człowieka) że szyszynka wytwarza mniej melatoniny która hamuje procesy starzenia.

Pozdrawiam

Jak odczuwasz respekt to po co wogule kupowałes ptasznika? Jesli ktos chce oswajac zwierzęta to niech kupi sobie lepiej chomika lub wieprzka morskiego.... hmmm... Zupełnie nie rozumiem po co chcesh oswajac tego pająka? Jak narazie to odniosłem wrazenie ze kupiłes go w celu pokazania znajomamym jak to ujażmiash takie "owłosione stwory" biorąc je na ręke...
    a jesli chodzi o drugie pytanie... Nie mam zielonego pojęcia na temat hibernacji koników, aczkolwiek powątpiewam aby taka hibernacja była mozliwa... moze drobne spowolnienie procesów zyciwych... Nie wiem... Ale czy nie łatwiej byłoby kupic troszke swierszczy i załozyc chodowle?

Uprawnienia umieszczania postów