-
Krystian Grzeszczak
Guest
pytanko o ptaszniki
1)wiem że mi będziecie odradzać itp sam nie jestem przekonany do tego czynu jeszcze(zabieram się do tego 3 tygodnie) i nie wiem czy to zrobie. Chodzi mi o oswajanie. Do której wylinki można oswajać pajączki.Mam b.emilie i teraz jest po 4 wylince. Zastanawiam się czy nie jest już za późno bo pojawiły się pierwsze włoski na odwłoku i chyba jest w stanie już nimmi "strzelać". Po 3 wylince jeszcze ich nie miała.
2)Drugie pytanko moze troszke nie na temat ale czy można poddać hibernacji np koniczki polne, bądź inne owady nadajace się do karmienia??
Teraz zbliża się okres gdzie koników będzie pod dostatkiem więc sobie pomyślałem że można by złapać kilkanaście sztuk poddać je jakoś hibernacji i później je tylko budzić ze snu i podawać pajączkowi (chodzi mi tu o okres jesień/zima). Jakie warunki trzeba spełnić aby po takim zabiegu i po takim okresie przetrwały żywe. Nie chciałbym się bawić w hodowle owadów karmowych bo mamuśka krzywa patrzy na pająka a to by mi znacznie ułatwiło sprawę by mieć czym go karmić w okresie jesień/zima . Nie chciałbym go cały cza karmić muchami, pinkami itp itd.
A tak to bym miał świerszcze, koniki .
Uprawnienia umieszczania postów