Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: zwykla czy lustrzana zarowka?

Re: zwykla czy lustrzana zarowka?

Ja mam zwykłą białą, 25 W dla Smithiego. Jest umieszczona z jednej strony terrarium i zawsze jak rano włączam, to wychodzi z kryjówki i idzie pod żarówkę się grzać

Atrax Robustus
    Guest

Ja, jak nie mam czerwonej, to tak samo bialej uzywam i dobrze sie sprawdza, bo przynajmniej niezle grzeje, a w nocy nie jest znowu az tak zimno, wiec przewaznie zarowka jest wylaczona.

ja mam 25 w lustrzana phlips'a kosztuje 3pln z groszami dla albopiloski prawie doroslej w terra (30 x 20 x 25h) i jest wporzo
    po paru gidzinach jest 27 stopni>

pewno do tego by się przydał jakiś fajny termoregulator prawda? tak, by ustawić zarówkę z odpowiedniej odległości by szła non-stop a jak się zrobi za ciepło to termoregulator ją wyłączy ...
    przydatny bajer czy nie kupować?

w 100% polecam. Sam mam w kazdym terra. Przynajmniej jestem w 100% pewien ze nie usmarze pupilkow

Ile kosztuje taki termoregulator?

evelman
    Guest

witam. wlasnie ile kosztuje taki termoregulator?? i gdzie go mozna kupic??

ale mam jeszcze jeden problem. czy zarowka wystarczy do ogrzania terrarium, mimo tego ze w moim pokoju jest temp. 17-18 stopni. zwlaszcza zima... chce zbudowac terrarium 30x30x30 dla smithi.

zastanawiam sie czy jak bedzie wlaczona zarowka w dzien zwykla 15w a w nocy czerwona/ zielona 15w(ciemniowa) czy to zalatwi problem??

czekam na odpowiedz i dzieki...

Hey!!
    termoregulator kosztyje w granicach od 20 do 25zl a mozna go kupic w wiekszosci sklepow zoologicznych. Co do problemu ogrzewania to proponuje zarowke lustrzana o mocy 25 lub 40W

kupiłem termoregulator akwarystyczny i pisze, ze niby sie go uzywa do mierzenia temperatury w cieczach .... mozna go spokojnie uzywac normalnie nie wcieczy bo ... z grzalkami jest inaczej wiec pytam...

Uprawnienia umieszczania postów