-
Re: kedzierzawy, czerwonokolanowy czy chilijski?
no to super ... bo w*a*nie u pana TomaszaG kupuje ptasznika smithi za waszym potwierdzeniem, ze powinien przezyc moje pokojowe mrozy.
mam nadzieje, ze sprzedawca zaufany a 7 wylinka za 50 z* to nie za duza cena
-
Gratulacje!
Jak juz wyzej powiedziano, ptaszor bedzie mial wolniejszy metabolizm i w zwiazku z powyzszym bedzie mniej jadl i wolniej rosl .... ale za to bedzie dluzej ZYL!
Bedzie rowniez mniej ruchliwy.
To prawda, G.rosea dojrzewa bardzo wolno (ok. 5-6 lat) ale jest zawsze ruchliwa i zawsze widoczna.
Moja B.boehmei potrafi calymi dniami siedziec w jednym miejscu, natomiast G.rosea ciagle sie przemieszcza.
-
na pewno mam racje bo mialem stycznosc z hodowcami, ktorzy w ten sposob (niska temp.) stymulowali częstość wylinek
a co do ptasznikow, to nie slyszalem o zadnych zimowych
chcialem pomóc- no cóż, widocznie treewood wiesz lepiej...
-
huhros - nie miało to tak znaczyc ... przepraszam jesli odebrales to za wymadrzanie. to ty a nie kto inny zrewolucjonizowales moja wiedze [; i nastawiles mnie pozytywnie bo przedtem wszyscy inni mowili mi, ze trzeba im trzymac temp. wysoka itd. i moze byc ciezko w moich warunkach.
a ty powiedziales, ze moze byc dobrze ptasznikom i w takich temperaturach. potem tylko potrzebowalem potwierdzenia u innych chodowców. dziękuję ci bardzo za odpowiedź gdyż to ona przyczyniła się w dużej mierze iż przekonałem się, że mogę sobie jednak kupić ptasznika smithi takiego jak chciałem.
jeszcze raz przepraszam ale raczej mam do ciebie szacunek niż pogardę
-
Z tymi zimowymi to przenosnia
Nie ma gat. "zimowych", ale huhros ma racje, ze temp na poziomie 18/19* nie zaszkodzi ptasznikowi..
Co do zimowych, to jest jeden polski pajaczek, ktorego mozna spotkac czasem nawet w styczniu.
-
tylko zas dla tego zimowego pajaka dla przekory 19 stopni to za wysoka temperatura ... i jak tu dogodzic? [;
-
Niekoniecznie
Ten zimowy zyje u nas w Polsce i ma jakies 3 mm wielkosci. Spotyka sie go przez caly rok, a najaktywniejszy jest w okresie zimowym.
-
zarabiscie ... fajnie miec zwierzatko, ktore ledwo co widzisz i chodujesz je w lodowce [;
-
Tego sie raczej nie hoduje, jako zwierzatko domowe...chyba, ze ktos chce.
Mowie tylko, ze sa pajaki przystosowane do troche zimniejszych klimatow.
-
OOOOOOO treewood goraco polecam TomkaG.
Osobiscie od nmiego kupilem 4 ptaszniki (piekne)
Uprawnienia umieszczania postów