Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: kedzierzawy, czerwonokolanowy czy chilijski?

Re: kedzierzawy, czerwonokolanowy czy chilijski?

no to super ... bo w*a*nie u pana TomaszaG kupuje ptasznika smithi za waszym potwierdzeniem, ze powinien przezyc moje pokojowe mrozy.
    mam nadzieje, ze sprzedawca zaufany a 7 wylinka za 50 z* to nie za duza cena

walter
    Guest

Gratulacje!
    Jak juz wyzej powiedziano, ptaszor bedzie mial wolniejszy metabolizm i w zwiazku z powyzszym bedzie mniej jadl i wolniej rosl .... ale za to bedzie dluzej ZYL!
    Bedzie rowniez mniej ruchliwy.
    To prawda, G.rosea dojrzewa bardzo wolno (ok. 5-6 lat) ale jest zawsze ruchliwa i zawsze widoczna.
    Moja B.boehmei potrafi calymi dniami siedziec w jednym miejscu, natomiast G.rosea ciagle sie przemieszcza.

Huhros
    Guest

na pewno mam racje bo mialem stycznosc z hodowcami, ktorzy w ten sposob (niska temp.) stymulowali częstość wylinek
    a co do ptasznikow, to nie slyszalem o zadnych zimowych
    chcialem pomóc- no cóż, widocznie treewood wiesz lepiej...

huhros - nie miało to tak znaczyc ... przepraszam jesli odebrales to za wymadrzanie. to ty a nie kto inny zrewolucjonizowales moja wiedze [; i nastawiles mnie pozytywnie bo przedtem wszyscy inni mowili mi, ze trzeba im trzymac temp. wysoka itd. i moze byc ciezko w moich warunkach.

a ty powiedziales, ze moze byc dobrze ptasznikom i w takich temperaturach. potem tylko potrzebowalem potwierdzenia u innych chodowców. dziękuję ci bardzo za odpowiedź gdyż to ona przyczyniła się w dużej mierze iż przekonałem się, że mogę sobie jednak kupić ptasznika smithi takiego jak chciałem.

jeszcze raz przepraszam ale raczej mam do ciebie szacunek niż pogardę

Atrax Robustus
    Guest

Z tymi zimowymi to przenosnia
    Nie ma gat. "zimowych", ale huhros ma racje, ze temp na poziomie 18/19* nie zaszkodzi ptasznikowi..
    Co do zimowych, to jest jeden polski pajaczek, ktorego mozna spotkac czasem nawet w styczniu.

tylko zas dla tego zimowego pajaka dla przekory 19 stopni to za wysoka temperatura ... i jak tu dogodzic? [;

Atrax Robustus
    Guest

Niekoniecznie
    Ten zimowy zyje u nas w Polsce i ma jakies 3 mm wielkosci. Spotyka sie go przez caly rok, a najaktywniejszy jest w okresie zimowym.

zarabiscie ... fajnie miec zwierzatko, ktore ledwo co widzisz i chodujesz je w lodowce [;

Atrax Robustus
    Guest

Tego sie raczej nie hoduje, jako zwierzatko domowe...chyba, ze ktos chce.
    Mowie tylko, ze sa pajaki przystosowane do troche zimniejszych klimatow.

OOOOOOO treewood goraco polecam TomkaG.
    Osobiscie od nmiego kupilem 4 ptaszniki (piekne)

Uprawnienia umieszczania postów