-
Re: Coś o Tagentaria atrica =] FOTO
moj kątnik wyrosl na wielka samice. razem z nogami ma ok 7-8cm... to chyba sporo co??
-
Moj katnik byl podobny..
W sumie przywiazalem sie do niego i zal mi sie bylo z nim rozstawac, kiedy go wypuszczalem
Najlepsze jest to, ze zlozyl chyba z 3 kokony, z ktorych wylegly sie male pajaczki. Metus mial tak samo
Pajaczek rosnie do niebagatelnych rozmiarow: okolo 2,3 cm.
Dlugie nogi robia rowniez duze wrazenie i nawet u 1-cm-owego samca sa one na tyle dlugie, zeby dac wrazenie ogromnosci
Tygrzyki tez sa bardzo ciekawymi pajakami w hodowli, ze wzgledu na swoje sieci i w ogole sposob zachowywania sie. Przez te wakacje zamierzam hodowac jakas samice, a jesli bede mial szczescie i znajde samca, to moze nawet sprobuje rozmnazac... Oczywiscie jesli jakiegos znajde, bo tu u nas na poludniu raczej troche trudniej o tygrzyka, niz na zachodzie, gdzie na jednej lace znajdywalem ich pelno.
-
aż taki wielki????????????????????????? o mój boże zadziwiłeś mnie...!!!!!!nawet niektóre ptaszniki mają taką wielkość....boże to czym ty go karmiłeś, że taki wielki? hihihi =] wow ja też tak chcę !!! =[
pozdrawiam =]
-
Wszystkie sa takie..
Aha.. to musi byc Tagenaria atrica, bo inne katniki juz nie sa tak wielkie.
Poza tym, z tego, co wiem, ten pajak trafil do ksiegi regordow Guinessa ze wzgledu na swoja szybkosc.
Karmisz muchami lub swierszczami
Jesli juz zrobic siec, to moze z calym powodzeniem jest dosyc duze swierszcze /sprawdzone/.
-
ojej ojej ojej dzięki dzięki dzięki =] :***
-
nie wszystkie...kątniki wyrastają ponoć do rozmiarów nieco ponad 2cm... to sprawdzone informacje :P
a jak szybkie są te pająki? jak można spytac?
Pozdrawiam =]
-
jak szybkie??? hmm nie takie tam znow szybkie z moja malutka A.Versi nawet nie mialby szans
natomisat swoja samice katnika karmilem swierszczami i jetkami
-
jeszcze raz dzięki !!!
Pozdrawiam =]
-
-
hehe a ja już mam pajączki w domciu =] nom i mi uciekły z pudełeczka jak je przenosiłam......no rzeczywiście szybkie są że ho ho =]
Pozdrawiam =]
Uprawnienia umieszczania postów