Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Termostat....

Re: Termostat....

mam pytanie...

czy termoregulator to taka grzałka dopasowująca temperaturę otoczenia do temperatury zdefiniowanej na tejże grzałce?

posiadam taką grzałkę z ustawieniem temperatury jaką ma utrzymywać ale jest to niby grzałka wodna. kupiłem ją za ok. 25 zł i nie wiem czy można ją stosować poza wodą tzn. na powietrzu.

czym oprucz lampki dogrzewać takiego ptasznika bo większość czasu nie ma mnie w domu i nie chciałbym by raz ptasznik przemarzł a raz przegrzał.

w sklepie zoologicznym powiedzieli mi, że taka grzełka do wody nie nadaje się do używania jej w terrariach w celu grzania powietrza.
    jednak różnie bywa. pomóżcie bo być może mylę pojęcia co to termoregulator, grzałka, termostat ...

Grzali absolutnie nie mozna uzywac do grzania powietrza gdyz natychmiast peknie i sie spali.... To oczym Ty mowisz to grzalka akwarystyczna z termoregulacja... Natomiast Ty potrzebujesz samego termoregulatora.... poszukaj.... a znajdziesz. Kiedys jak nie bylo grzalek z termoregulatorem mozna bylo kupic te dwa urzadzenia oddzielnie czyli oddzielnie termoregulator i oddzielnie grzalke. Co do ogrzewania to polecam jednak zarowke... zalezy tez jakiej wielkosci masz terra i jaka masz temperature w pokoju

no ja na razie nie mam terrarium ale zamierzam kupic 25x25x20
    jeden ptach bedzie sobie tam koczowal.

nie wiecie moze jak wygladaja takie termoregulatory bo np. w moim miescie sprzedawcy nie wiedzieli co to termoregulator.

a jesli juz bez termoregulatora to gdzie niby mam dac taka lampke 24W dajaca czerwone swiatlo. bo chcialbym kupic nakrywke z plastiku z otworami dla wentylacji. i tu problem gdzie taka lampke dac i czy ma dzialac caly dzien w pokoju

ze mna i temp. w pokoju jest ciezko gdyz jestem zimnolubny i w nocy spie z otwartym oknem tak ze w pokoju jest z 15 stopni a w zimie i 5 do 10 stopni wiec wydaje mi sie, ze termoregulator jest konieczny bo rzadkoscia jest iz w dzien mam 20 stopni.

Ja do ogrzewania terra uzywam kabla grzewczego zalanego gipsem i podlaczonego do termostatu.
    Kabel i termostat mozesz kupic praktycznie w kazdym sklepie zoo.
    Produceny kabla to AQUA SZUT www.aquaszut.com.pl
    Na termostacie pisze:

Akwarystyczny Regulator Temperatury RT-2
    produceny: ZUH "TOMAR"
    97-200 Tomaszow Mazowiecki
    ul.Hallera 2
    tel (044) 723-64-55 723-23-20

Uprawnienia umieszczania postów