-
Solfuga (Solifuage)
Czy mozliwe jest w Polsce dostanie Solfugi ? Jesli tak to jaka cena ?
-
-
Re: Solfuga (Solifuage)
Możliwe - skontaktuj się z Pawłem Wielądkiem
-
Jesli tak, to ja jestem chetny.
W sumie zawsze chcialem hodowac solfuge.
Foxtrott: A dla Ciebie rysunek w zalaczniku
Nie obraz sie tylko
Solfuga nalezy do pajeczakow i zyje przewaznie w srodowiskach pustynnych. Nie posiada jadu, ale ma niezle rozwiniete szczekoczulki. Oczywiscie jest bardzo szybka.
W sumie sam nie za wiele wiem o tych pajeczakach...przydaloby sie troche poczytac na ich temat.
-
-
no tak....
spox
thx za linka (i za fotkę :P)
-
Wczoraj na NG był kolejny odcinek z serii "Owady z piekła rodem" i był cały o pająkach. Pokazywali właśnie m.in. Solfugę i z tego, co koleś mówił, są to pajęczaki wyjątkowo nie lubiące światła i cały czas siedzą w ukryciu. W tym przypadku siedziała pod dużym kamieniem.
-
qrcze (((((((((((((((((((((( przegapilem film ;(
ps ta cala solfuga czy jakos tak wcale mi sie nie podoba
-
wiekszosc (tak okolo 99,99999%) tych zwierzyt pochodzi z dzikiego odlowu. Sa one wyjatkowo wymagajacymi zwierzetami i uwazane sa za BARDZO trudne w hodowli.
Solpugi sa zwierzetami pustynnymi i WYMAGAJA temperatur w dzien do 38-40°C a w nocy 12-15°C. Zwykle nie przezywaja w terrarium dluzej niz 3miesiace. Gatunki z USA sa troche latwiejsze w hodowli.
Kosztuja w zaleznosci od gatunku 80-300zl
-
PAWEŁ WIELĄDEK PROSZONY O POMOC !
To czyli jesli mialbym np w dzien kabel grzewczy a w nocy wkladal ja do piwnicy badz gdzies gdzie jest zimniej to by bylo dobrzE ? a do ilu no rosna ? jakie terrarium ?
Uprawnienia umieszczania postów