-
Re: Haplopelma lividum
>1) piekny niebieski kolor wystepuje tylko i wylacznie u samic i tylko i wylacznie tydzien po wylince
A nie jest to przypadkiem tak ze kazda dorosla SAMICA ma ten kolor? Mniej lub bardziej niebieski ale ma?
-
O czesc RED
Fajnie, ze znowu na forum sie pojawiles.
Z tego, co mi wiadomo, to ten pajak ma teraz nazwe Lampropelma violaceopes, chociaz o Lampropelnie violaceopsedes tez mozna duzo informacji znalezc. Z tego, co mi wiadomo, to za takiego pajaka po 5 wylince placi sie okolo $200. Nie znam dokladnych cen, bo w Polsce chyba nikt tego ptasznika nie posiada :]
-
Milo mi ze mnie jeszcze pamietasz. Ogolnie to wrocilem po czesci. Czekam na nowy komputer (P2-2,66GHz, 1024ram, 120GB STATA, grafika na rivie t4800 z agp x8, 17''LCD i takie tam :-). Co do pajaczka nie masz namiarow na dyskusyjne z namiarami na hodowcow (chetnie Europa)? Moze ja bede posiadal o ile nie skusze sie na cobalty. Szczerze mowiac osotatnio jakos zbiera mnie na kopiace pajaczki....
-
Re: Haplopelma lividum-jaki jest silny jad??
mam pytanko,wszedzie pisze ze H.lividum sa mocno jadowite,ale jakie wystepuja objawy po ugryzieniu,jakie zmiany w organizmie powoduje jad u zdrowego,nieuczulonego czlowieka???
-
Silne bole, ogolne oslabienie, goraczka, nudnosci, wymioty. W ciezkich przypadkach moze dojsc do zaburzen swiadomosci. Slyszalem tez o przypadkach martwicy tkanek w obrebie ukaszenia.
Trzeba tez uwzglednic ewentualnie zakazenie tezcem, mimo iz pajak jest bardzo czysty.
Red -> Niestety nie znam zadnych hodowcow tego pajaka
Szukalem juz kontaktu z takimi ludzmi, ale oprocz Amerykanow, nie znalazlem nikogo, kto by mogl sie zajmowac tymi pajakami.
Ale kto szuka, ten znajdzie
Zastanawia mnie, czy czasem JadziaP nie hoduje tego gatunku.
Mnie tez wzielo na pajaki kopiace, jednak najpierw zamierzam kupic sobie jeszcze G. rosea, a dopiero pozniej zdecyduje sie na lividum lub aureopilosum, gdyz oba gatunki mi sie bardzo podobaja.
-
Atrax JadziaP na pewno rozmnazala ten gatunek.
A ja zbieram od dluzszego czasu na C crawshay i na H lividum.
Mam zamiar zajac sie tymi pajakami
-
Co do Haplopelm podoba mi sie jeszcze schmidti. A co do hodowcow zza oceanu.... hmm ciezko cokolwiek zalatwic. Ciezko sie dogadac.
Uprawnienia umieszczania postów