Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Haplopelma lividum

Re: Haplopelma lividum

A ja jestem bardzo zadowolony ze swojej H.lividum (6-7 wylinka)! Nie mam żadnego problemu z karmieniem, nie ma żadnych kaprysów po prostu jak daje żreć to wsówa w przeciwieństwie do małej A.metallica, która ma humory. Dla mnie pająki podziemne są niezwykle ciekawe ze względu na tryb życia. Co prawda jest jeszcze młody i brązowy, ale stoi w ciepełku, chętnie wcina więc rośnie jak na drożdzach i mam nadzieję że się kobitą okaże. Kiedyś mnie przestraszył bo wrzuciłem go do słoika (przenosiny), a on w mig wbiegł do góry po ściance i myślałem że ucieknie, jest bardzo szybki...
    Nie wiem, mi się bardzo podoba i nie żałuję ani trochę że go kupiłem ( u Manego po 4 wylince za 65 zł.), wybór jest Twój.

Dziękuje wszystkim za wypowiedzi.

CD/Tombik
    Guest

Daid jesli zalezy ci na pikenych kolorach pajaka to kup sobie:
    b. smithi
    a. geniculata
    b. anittha (troche trudna do znalezienia)
    a. versicolor
    b. boehmei
    g. rosea
    oraz moj favoryt b. albopilosum ( nie ma ladnych kolorow ale jest piekna)

Huhros
    Guest

to ciekawe
    kiedys byl juz post nt. H. Lividum i napisalem dokladnie to samo co mantid, CD/Tombik i zostalem...wyśmiany
    najlepsze jest to, ze osoby, ktore kiedyś pisały, ze nie mam racji teraz w 100% zgadzaja sie z wyzej wymienionymi osobami - nagła zmiana?

ale dyskusje wywolalem dziekuje wszystkim za wypowiedzi, wiem ze albopilosy sa piekne bo mam.

ja Cię nie wyśmiewałem....

Haplopelma lividum

Ja też nie polecam - mam samczyka i jest mało ciekawy - a wielce trudny w obserwacji - co do zmiany podłoża to stosowałęm metodę na "babke" (jak ktos wieki temu bawił sie w piaskownicy to pewnei metoda jest znana).

Jest diabelnie szybki i agresywny (a w zwiazku z tym ze samiec - to i nieciekawy wizualnie -oczywiście jes to subiektywna ocena).

Ja polecam H. maculatę (lepiej nie na poczatek) - sliczny pajaczek - ciekawy w obserwacji - tylko szybki i jadowity.

jest bardzo jadowity????????????????????????????

[RED-689]
    Guest

Pomijajac to ze na zachodnich listach dyskusyjnych ludzie ktorzy maja po dziescia lat i doswiadczyli ukaszenia pisza ze poznali nowy wymiar slowa bol. Dodajac do tego martwice itp przyjemnosci to nie jest :-)

[RED-689]
    Guest

Zakrece bardziej :-) I to to jest dobre pytanie. Czy ktokolwiek z Was ma ew. zetknal sie z Lampropelma vilaceopedes? Moze jakies przypuszczalne ceny? O ile sie nie myle wystepowanie podobnie jak H. lividum. Co do kolorystyki? Hmmmm taka ladniejsza H. lividum :-)

Uprawnienia umieszczania postów