Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: dzień i noc dla kędzierzawego

Mieszany widok

yiuldyn
    Guest

dzień i noc dla kędzierzawego

Czy można ptasznikowi zaciemnic na pare godzin całkowicie domek? I na jak długo jeśłi tak? Wpadłęm na pomysł żeby od godz. ok. 17:30 do 7:30 przykryć pojemnik z pająkiem tekturoym pudełkiem które da maksymalne ciemnosci! Pająk jest po 2 wylince (brachypelma albopilosum) i trzymam go w poj. na mocz 125ml. Prosze o rade...

Re: dzień i noc dla kędzierzawego

napewno mu nie zaszkodzi noc.... pytanie tylko po co chcesz to zrobic??

yiuldyn
    Guest

Uwarzam ze moj pajak jest bardzo plochliwy za dnia. I od dawna nie ma ochoty na strawe. Wylinka odpada. Dlatego mysle ze to mu pomorze? Nie mam racji.....

Huhros
    Guest

dla mnie bzdura - poluz terra z ptasznikiem w zaciemnionym miejscu i to wystarczy

Moze nie ma dobrej kryjowki. Jesli nie ma gdzie sie schowac, to normalne, ze jest plochliwy. Daj mu szybko dobry domek, w ktorym bedzie mial ciemnosci i sobie sam wybierze gdzie chce siedziec.

Looo
    Guest

Jak jest po drugiej wylince, to moim zdaniem ma za duzo przestrzeni- moje kedziorki do trzeciej siedza w pojemnikach po kliszach, a moja B.emilia tez byla plochliwa, jak za szybko trafila do duzego pojemnika.
    Ps-w obliczu czego uwazasz ze pajak jest plochliwy? nie powiesz mi ze wyciagasz takiego malucha?
    Ps2- pajak ma osmioro oczu a i tak "widzi" tylko czy jest jasniej czy ciemniej, uwazam ze jak caly czas bedzie stal w polmroku to tez mu nie zaszlodzi, ale moga go stresowac np.podbite basy glosnej muzyki.

Terrariko
    Guest

ej a właśnie miałem się pytać o to jak zrobić w pudełku na mocz kryjuwkę dla ptasznika. Jak to użądzić plis piszcie wszystko co mi się przyda do początkującego hodowania w pudełku na mocz!!!!!!!!!!!!!

Looo
    Guest

moje pajaki do 6 wylinki nic nie maja i ladnie zyja, jak chca to sie podkopuja i to im wystarczy.

Huhros
    Guest

na dno troche torfu, do tego jakas kryjowka (dla mlodego orzech wloski lub jakas mokroskopijna doniczka, ew. skorupka po jajku - tak samo jak i kazde inne (wieksze lub mniejsze) terra

ja do swojego terra wsadziłem ( kubka na mocz ) kawałek pojemnika na kliszę tak go pociołem żeby pajączek sie zmieścił a niezajmowało całej przestrzeni zasypałem na góże torfem i całą filozofia jeszcze pojemnika na wode sie zmieścił

Uprawnienia umieszczania postów