Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Kokon kątnika

Mieszany widok

Kokon kątnika

Juz po raz 2 moj kątnik zrobił kokon. Ten pierwszy wyrzuciłem po 2 dniach natomiast ten 2 po jakims tygodniu. Od tej pory pajak zrobil się strasznie nerwowy. Ciągle biega po terra i czegoś szuka....
    Czy takie zabieranie kokonu wpływa jakoś na "psychikę" pajaka??? Czy kątniki zajmują się w jakis sposób kokonem czy raczej nie zwracaja na niego uwagi?

Atrax Robustus
    Guest

Re: Kokon kątnika

Samica katnika zajmuje sie kokonem az do jego wyklucia i broni go zaciekle przy probie zabrania. Ja rowniez zabralem kokon swojej samicy (najpierw jeden, potem drugi), lecz wcale nerwowa nie byla, a najwyzej troche bardziej ruchliwa i polowala wiecej, niz zawsze.
    W kazdym razie nic na jej psychike nie wplynelo i za pare dni bedziesz mial tego samego katnika, co wczesniej

na pewno tym samicom bylo "bardzo przykro" - wstydzcie sie.......

Atrax Robustus
    Guest

E tam ;-)
    kokonki po szly w odpowiednie miejsca i jakis czas pozniej cala armia malych katniczkow napadla moja piwnice, wiec poswiecenie samic nie bylo daremne

hej czy katnik to ten pospolity lazienkowiec

Atrax Robustus
    Guest

Oto koles, o ktorym rozmawiamy:

raczej nie lazienkowiec, ale piwnicznik

dzieki atrax bo ja probuje hodowac te lazienkowce karmie muchami ale jak rozpoznac samice czy samca? mozna je rozmnazac?

Uprawnienia umieszczania postów