-
Brachypelma smithi wróciła !
Ponad miesiąc temu uciekła mi Brachypelma smithi. Mimo zakrojonych na szeroką skalę poszukiwań nie odnalazłem pajęczycy. W końcu 13 marca (13 okazała się szczęśliwa) pajęczydło wylazło z ukrycia. Moje obawy, że smithi może opuścić ten ziemski padół np. z powodu braku odpowiedniej wilgotności na szczęście okazały się bezpodstawne ;-)
-
Re: Brachypelma smithi wróciła !
Hehe, jak duża była i gdzie ją znalazłeś ?
-
Pajęczyca jest w pełni dojrzałą czteroletnią laską. Jednak mimo swoich rozmiarów potrafiła sie ukryć. Wywróciłem całe mieszkanie do góry nogami i nie pomogło. Prawdopodobnie głód swoje zrobil i dlatego wyszła w teren na łowy. Zaraz po zlapaniu zmasakrowala 2 spore szarańcze.
-
Moja tez wrocila albopilosa ale mama nie wiedziala ze mi uciekla i zabila kapciem((I narobila przy tym paniki((
-
A co zrobiłeś żle że uciekła?
Napisz o tym...
-
Wspieła się 30 cm do góry i przegryzła siatkę. Ucieczka nastąpiła pod osłoną nocy. Teraz ma lepsze zabezpieczenie i pajęczyca już nie powinna zwiać.
-
W sobotę zwiała z kolei moja dorosła pajęczyca Cyriopagopus paganus. Mój mężczyzna sprzątał u niej i zostawił otwarte na oścież terrarium. Po czym poszedł słodko spać. O ucieczce ptasznika powiedział mi dopiero na drugi dzień na wieczór, bo się bał... No i miał nadzieję, że do tego czasu się znajdzie. Przekopaliśmy cały pokój - nic, jak kamien w wodę. We wtorek mieliśmy karmienie zwierzaków. Nagle do pokoju, w którym siedziałam, wpadł mój facet trzymając w ręku kosz na odpadki z terrariów (sieci pajęcze, torf, resztki świerszczy itp.). Jakimś cudem samica tam wlazła i zrobiła sobie norę... Teraz siedzi w swoim terrarium. Swoją drogą zlazła po regale z wysokości 2,30 cm na podłogę... Skubana spryciula...
-
ile razy czytam posty typu "uciekl mi pająk....." zawsze mysle sobie ze mnie to nie dotyczy i ze mi nigdy nie ucieknie.... tymczasem obserwuje, że ucieczki pajakow sa dosc czeste... mam nadzieje ze mi to sie nie przydarzy.
-
Awi, ten regał miał 2.30 cm czy 2.30 m???:P
-
Oczywiście, że 2,30 m. Pomyłka, thx za zwrócenie uwagi.
Uprawnienia umieszczania postów