Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: łyse tyłki

gandahar
    Guest

łyse tyłki

hej
    znacie jakieś pająki które nie wyglądają głupio gdy se wyczeszą włoski
    (bo boehmei na zdięciu waltera wygląda trochę beznadziejnie)
    Według mnie brachypelma to najładniejszy pająk ale przeszkadza mi ten łysy tyłek

Re: łyse tyłki

nie denerwuj pajaka to lysy nie bedzie

walter
    Guest

Filippa (ta z lysym tylkiem denerwuje sie i "czasze" z byle powodu ... wymiana wody, usuwanie resztek swierszczy itp.
    Mnie osobiscie nic nie przeszkadza ta lysa plama.
    Dla odmiany rosea denerwuje sie, straszac i atakujac przy robieniu czegokolwiek w terra - ani razu nie widzialem, zeby "czesala".
    Natomiast Nhandu carapoensis, ktora zgodnie z opisami powinna bic wszelkie rekordy w wyczesywaniu dupska, nie wie o tym, olewa wszystko i leniwie przemieszcza sie z kata w kat w czasie robot porzadkowych.

Huhros
    Guest

niektore ptaszniki nie wyczesuja wloskow (albo raczej robia to w mniejszym stopniu)- pomotaj sie troche i na bank znajdziesz jakis gatunek dla siebie
    np. taki murinus, albo darlingi - nie widzialem z lysym tyłkiem

walter
    Guest

murinus i darlingi sa gatunkami afrykanskimi.
    Parzace wloski wyczesuja tylko gatunki tzw. "nowego swiata" - srodkowo i poludniowoamerykanskie.

moj smothi tez ma lysa pupe ale kiedys nie mial! bardzo zadko wyczesywal wloski ale jak mu dalem wieksze terra to robiol to czesciej i ma biala : ()

redknee
    Guest

ptasznik im ma wieksze terrarjum tym bardziej jest agresywny (przyczynia sie do tego czestsze wyczesywanie wloskow)

Uprawnienia umieszczania postów