-
-
Re: przekarmiony??
2 tyg 4 swierszcze - troche malo...
moja albopilosa od 2 tyg zjadla 6 swierszczy (3dorosle, 3 podrosniete larwy) + kilka imago macznikow. pajaczek ma 8 wyl i dobre 3,5 cm bez nog.
z tego co wiem to pajaka nie mozna przekarmic, chyba ze bedzie dostawa strasznie duzo zarczia + wysoka temp to moze miec problem z mnozeniem. u mnie temp jest + - 24 w dzien i z 16 w nocy. a jednak pajaki jedza jak chore.
-
-
mozesz ale nie musisz. ja moim robie teraz jakis dluzszy post. musza dbac o linie )). swoja droga to moj najstarszy kedzierzawy tez ma 8 wyl a to straszny niejadek. wylinke mial 18.10.02 - kilka swierszczy zjadl ale ok okolo 2,5 miesiaca niczego nie tkanal. mysle ze to wylinka chociaz pajak nawet odrobine nie sciemnial.
-
ja karmie moje 4 bananowymi na tydzien lub 3 kubanskimi (sa duzo wieksze) i maja sie dobrze, z tym, ze czasem robie im glodowke na jakies 2-3 tygodnie
-
też macie problemy ja muszę dmuchać i chuchać żeby moja pani raczyła coś zjejść... świerszcze, karaczany nic nie smakuje.. chociaż ostatnio 1 motyl z diapauzy się u mnie wybudził i o dziwo odpowiadał smakowo mojemu niejadkowi ))))
-
Właśnie a czy motyl może być smacznym kąskeim? Czy ptaszniki lubią wszamywać te kolorowe wachlarze? Ja ma kędzierzaaego po 2 wylince!
Uprawnienia umieszczania postów