Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Co o tym myslicie ????

Mieszany widok

CD/Tombik
    Guest

Co o tym myslicie ????

Ktos gdzies poruszyl ten temat pająkow z dwoma odwłokami pamietacie ? czy oplaca sie zaczac hodowac takie pajaki ?

Atrax Robustus :-)
    Guest

Re: Co o tym myslicie ????

To przez przypadek wyszlo Rosjanom. Gdzies juz to przetlumaczylem.
    Szansa na taki wypadek jest bardzo nikla (szansa takiej mutacji).
    Poza tym taki pajak kosztowalby fortune, wiec nie oplacaloby Ci sie ich hodowac ze wzgledow finansowych. Oprocz tego nigdzie nie dostaniesz takich pajakow. Oprocz tego, Awikkularia pisala, ze jej tez sie wyklul taki pajak, ale padl po tygodniu. Co do tamtego pajaka z 2 odwlokami, to byl to wynik laczenia albopilosum z vagansem i byl tylko jeden taki 2-odwlokowiec. Pozostale hybrydy byly "normalne".
    A co do tamtej samicy z 2 odwlokami, ktora sie wyklula, to do dzis ma sie dobrze.

ja jeszcze gdzieś widziałem foty pająków z dwoma odwłokami a konkretnie filmik sekundowy gdzieś na jakiś anglo języcznych stronach

oooooo właśnie

Na tej stronce jest kilka fotek pająków z dwoma odwłokami http://www.tarantulas.ru/tex/nonsens.htm

Awikkularia
    Guest

Hmm, ja bym nie zapłaciła nawet złotówki za takiego pająka... I nie rozumiem, po co takie coś trzymać... Dla szpanu? Dla zaspokojenia swojej... no właśnie czego....??

CD/Tombik
    Guest

Ja po prostu myslalem ze jak sie polaczy vagansa z albopilosa to jest caly kokon takich dwuodwlokowcow a ciekawy jest taki pajak... Ale skoro mowicie ze takie pajaki czesto padają to po co meczyc zwierzaki...

Atrax Robustus :-)
    Guest

HEHE
    nawet, jak je polaczysz, to szansa na wystapienie takiej mutacji jest malutenka
    A co do ceny, to po przetlumaczeniu tego tekstu wyszlo, ze ludzie zza granicy proponowali im juz za tego pajaka wiele dolarow. Tym bardziej, ze ten pajak przezyl i jest juz dorosla hybryda.

...mutacji albo (co bardziej prawdopodobne) wady rozwojowej - podobnie jak zroślaki u ludzi...

Uprawnienia umieszczania postów