Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: szlifowanie szkła

djtommi
    Guest

szlifowanie szkła

Witam
    mam male pytanko: wie ktos mzoe jak sie szlifuje szklo w warunkach domoych tak zeby nei trzeba bylo zanosic do szklarza a przy okazji zeyb nie ranilo w place przeceite szklo.prosze o odpowiedzi.

Re: szlifowanie szkła

Papier ścierny drobny
    albo kamień najlepiej z drobnym ziarnem i mocz go obficie

kamien do szlifowania czzy tam do ostrzenia najlepiej polewac oliwa lepsza od wody

ile schodzi wyszlifowanie takim sposobem 50 cm krawędzi?

wystarczy klocek do szlifowania i papier drobnoziarnisty... jak masz więcej roboty to jest taka przystawka do wiertarki (około 15zł) i papier na rzepa... zrobiłem tak kilkadziesiąt terrariufff i akwariufff nawet bez wody...
    POZDRAWIAM

Kilkanaście sekund :] szlifuje zawsze kamieniem.

djtommi
    Guest

ten kamien to taki normlany do ostrzenia nozy?? bo mam taki okragly duzy, zda sie??

Mostek1
    Guest

Zrób tak jak ci "erjot" mówi. Papier na rzepa wiertarka i heja. Pare sekund i gotowe. Tylko bez wody (bo paier zaraz sie rozleci)i uważaj zeby nie przygrzac rogow bo pekną(nie przyciskaj do szkła niech samo po nim leci). Pozdrawiam.

Łuki
    Guest

jak mi szklarz obcinal szybe to do oszlifowania dal mi papier scierny i powiedzial ze normalnie pod katem pocierac to szklo i sie elegancko oszlifuje, ta metoda sie w 100% sprawdzila

Louis Cypherr
    Guest

Ja szlifuję zwykłym kamieniem do ostrzenia noży. Woda wg mnie jest konieczna. niekoniecznie po to, żeby się lepiej szlifowało.
    Przede wszystkim dlatego, że drobinki szkła fruwają później w powietrzu i lądują na skórze, oczach, są wdychane, itp. Zawsze to robię pod bieżącą wodą.

Uprawnienia umieszczania postów