-
Re: Faq
na necie niejest ważna ortografia ! i jaki to ma związek z terrarystyką !
-
Ortografia jest ważna wszędzie i wbrew pozorom bardzo przydaje się w życiu...
Nie to nie :-)
-
No właśnie keNdzierzawiec, zacznij od słownika ortograficznego, bo jak nowicjusze zobaczą twoje błędy, to chyba się załamią.
-
ptasznikarium mi pomogło. ptasznikarium@wp.pl
-
FAQ zdaje się robi Atrax R.
-
1. Jak długo po wylincwe trzeba czekać, aby nakarmić pająka?
2. Co ile dni należy karmić ptaszniki?
3. Mój mały kędziorek się zakopał i nie wychodzi od paru dni - co robić?
4. Mój pajączek zapajęczynował wejście do kryjówkii siedzi tam już kilka dni - pomóżcie co robić?
5. Czym najlepiej karmić małego pajączka?
6. Czy pajączek zje martwego "robaka"?
7. Podałem pajakowi mączniaka, a ten (mączniak) się zakopał - co robić?
8 Jakie podłoże jest najlepsze dla pająka i dlaczego takie?
9. Mojemu pająkowi wyciekło coś przeźroczystego z takimi brudami na moją rękę - co to może być i dlaczego wyciekło (podobno odchody są białe)?
10. Mój pajaczek ma 1,5cm długości - która to wylinka?
11. Mój pająk ma mocno gruby odwłok, że aż się świeci - dlaczego, czy on nie pęknie?
12. Czy mogę brać mojego pająka na rekę?
13. Mój pajączek wsuwał codziennie świerszczyki/mączniaki i nagle przestał; nie je już od paru dni/tygodni - czy on się chce zagłodzić na śmierć?
14. Jak przekonać rodziców/dziewczynę do kupna ptasznika?
15. Mój pajączek przeszedł wylinkę; patrzę, a on nie ma jednego odnóża - dlaczego, czy mu ono odrośnie?
16 Ile wylinek przechodzą pająki?
17 Po ilu wylinkach mój pajączek będzie dorosły?
18. W czym trzymać 0,5cm pajączka?
19. Jak najlepiej i czym ogrzać terrarium?
20 Czy pajaki widzą czerwone światło?
21. Czy pająk musi mieć oswietlone terrarium przez okres tylu godzin, ile jest podane w opisie?
22. Jak utrzymać (zmierzyć) wymaganą wilgotność w pojemniczku po kliszy?
23. Mój pająk ma wyczesany odwłok - kiedy mu odrosną włoski?
Heh..., chyba tyle starczy z mojej strony - może jeszcze ktoś coś podrzuci, a nie pisze, jaki to dobry pomysł na FAQ...?
-
jeszcze moze, "jakiej wielkosci swierszcze podawac malemu pajączkowi" i "czy moge mu dac kątnika", tez sie czesto powtarzało.
-
no to ok wszyscy robimy FAQ
-
stary ten co wymyślił ortografie to dlamnie było komplety dewiat społeczny jakiś poco to komu jak ó i u brzmią identycznie wiem że kiedyś wymawiało sie je innaczej ale teraz tego niema więc poco ta ortografia ??????
-
wlasnie zaholere niewjem poco komóta ortografja.
Bjedni óczniowje wpotstawufkah maia tylko urwanjedópy stom ortogarafjom imjej czasó nawarznieisze sprawy ...
...jesli musiales/as przeczytac powyzszy tekst wiecej niz raz, zeby "zatrybic" o co chodzi - masz odpowiedz na pytanie "po co komu ortografia" :-)
Uprawnienia umieszczania postów