Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: swierszcze w terra.....

swierszcze w terra.....

Chyba mam maly problem. W terra mojej Ciri wylegly sie swierszcze. Jest ich ok 30-50 takich malutkich..... Ciri bedzie miala wylinke niedlugo wiec one moga ja troche denerwowac. Czy te swierszcze moga zdechnac z glodu?? czy musze je jakos wyciagac??? No i jeszcze jedno pytanko.... te swierszcze rozlazly mi sie po pokoju... ( (oczywiscie ten wyleg) czy one zdechna czy tez bede musial je jakos lapac????

Re: swierszcze w terra.....

Z czasem one zdeczną z głodu,jakies 4 dni.Mo pająk zjadl swierszcza po 2 godz(ŁASKA!!!!!!) i ona zdązyła złozyc jaja.Im jest potrzebny pokarm.Z czasem zaczną umierać.Ale jeśli twój pupil bedzie miał wylinke to lepiej trzeba było je usunąc ))))))))

Hmmm...
    Nie obawiałbym się specjalnie, o świerszcze które teraz rozeszły Ci się po domu...te za długo nie będą rozrabiać)
    Ale jeśli Twój pająk linieje to te w terrarze burzyły by mój spokój wewnętrzny.. Ja dla świętego spokoju bym je wyexmitował z terrarium, bo mogą narozrabiać...
    Pozdrawiam
    Pablos

walter
    Guest

AZOTOXEM je - swierszcze jedne!

Huhros
    Guest

moja opinia jest taka: masz przerabane (jesli szybko czegos nie wykombinujesz)
    mialem kiedys taka sama akcje wiec wiem czym to pachnie...
    po1. zmien podloze w terra i wywal swierszcze (albo przesyp je do jakiegos pojemnika i hoduj
    po2. zaczna zdychac = zaczna plesniec czyli kicha na maxa bo plesn pojawi sie w terra
    po3. zauzmy ze kilka swierszczy przezyje i beda sie mnozyc w chacie- masz przerabane, juz nie raz uciekaly mi jak karmilem ptaszniki, jeden znalazl sie po kilku dniach w wannie, a inny kolo talerzy (bylem w szoku)- zawsze znajda jakis mokry kat i jakies okruchy wiec z przezyciem nie ma problemu, a jak zaczna grac Ci kiedys w nocy to moze pozostawie ten punkt bez komentarza

walter
    Guest

Mnie tam ciagle wieja swierszcze - czasami im nawet na to pozwalam.
    Czego nie wylapie kot (niech ma facet troche zabawy!) reszta gra mi po nocach ... bardzo to lubie.

ja tez lubie jak mi siwerszcze przygrywaja ale cos ostatnio wszystkie jakie kupuje sie obijaja i siedza po cichu... a odnosnie swierszczy w terra to wez je wypierdziel z terra jak najszybciej !!!

tylko jak?? Pajak siedzi w kryjowce bo bedzie mial lada dzien wylinke a swierszcze sa malutenkie... maja ok 1,5-2mm dlugosci.... nie chce przeszkadzac mojej formosie w linieniu.....

Huhros
    Guest

moze "lep na muchy" rozwiaze (prezynajmniej czesciowo) sprawe

Łukasz Kryszpin
    Guest

Oj metus moim zdaniem powinieneś pozbyć sie tych małych gnojków bo mogą zrobić ci sajgon u formosy moi poprzednicy mają racje
    weź je poprostu wypierdziel

Uprawnienia umieszczania postów