-
Re: Mikroby w służbie Arachne...??? :-/
Bardzo przepraszam, jeśli kogoś uraziłem, zagadnienie hodowli pająków i innych "podobnych" zwierząt zainteresowało mnie z nieco innego punktu widzenia. Przyczepiłem się do Pana Pablosa, bo wydawał mi się najbardziej kompetentną osobą na tym forum ( zresztą tak pisali Atrax i inni ).
Wyrażam głęboką nadzieję, że chociaż z innymi poglądami, spotkam się na tym forum ze zrozumieniem i tolerancją...być może ja też się kiedyś przekonam i zakupię ptasznika!
pozdrawiam wszystkich Smecta
-
Cześć.jestem posiadaczem murinusa i bardzo chetnie kupie wysterylizowaną ziemię lub torf.Nie chce żeby ktos pomyślał, że to żart.Po prostu po raz pierwszy czytam o czymś takim.
-
Nikoś --> w miare czysta ziemie mozesz dodac w sklepach zoololgicznych:
torf kwasny, lub moje ulubione wlokno kokosowe.
Z ta wysterylizowana ziemia, to oczywiscie wszystkich bakterii nie wyeliminuje sie, ale to jest setki razy lepsze, niz jakas ziemia przyniesiona z pola, czy lasu.
-
Hmm, ja szczerze mówiąc jestem 26-letnim historykiem i nie mam zielonego pojęcia o medycynie (no, nie przesadzajmy, odróżnię katar od kaszlu ), ale czasami nie rozumiem niektórych wyrażeń. Ale to nic, mam przecież encyklopedie różnego rodzaju. Ważne, aby te wiadomości (skądinąd arcyciekawe - przynajmniej dla mnie) były prawdziwe. Kava kava, oczywiście masz rację, ale cóż, Ty coś wiesz, w końcu jesteś pielęgniarką... Mi można z medycyny wszystko wmówić... Podobnie mogłabym coś z mojej specjalizacji napisać, np. o wskaźniku maskulinizacji w metrykach kościelnych z XVIII wieku :P
A więc nie kłóćmy się, nikt w końcu nie wie wszystkiego, a to forum jest potrzebne z wielu względów. Kto chce, ten czyta, kto nie chce... wiadomo. Ale jak podajemy ciekawostki i fakty, to róbmy to jak najlepiej.
Pozdrawiam.
Uprawnienia umieszczania postów