-
Re: ogrzewanie, roślinka
Dlaczego kabel grzewczy sie nie nadaje?
-
kabel nadaje sie super dla pajakow nadrzewnych. Dla pajakow naziemnych niezabardzo bo gdy pajakowi jest za goraco to sie zakopuje. Jak w terra jest kabel i jest goraco, pajak bedzie sie zakopywal dla ochlody a tam jeszcze bardziej goraco.... mozna temu nieco zapobiec ukladajac kabel w 1/2-2/3 pow. podloza w terra. wtedy pajak moze sobie wybrac cxhlodniejsza czesc terra. jesli nie bedziesz przesadzal z temperatura to pajak nie bedzie musial sie zakopywac i tez bedzie dobrze. Dla pajakow podziemnych stanowczo odradzam
-
Powiedzmy, ze podpisuje sie pod tym, co napisal Metus rekami i nogami
Wciaz uwazam, ze najlepsza jest zarowka, ale dla nadrzewnych kabel moze byc. Nie wiem, sa rozne szkoly hodowli, ale znajomy, ktory trzyma kilka nadrzewnych, uzywa kabli i jest super. Na poczatku mialem dac smithi kabel grzewczy, ale po prostu to odpadalo, bo byloby za goraco i pajak bylby w nienaturalnych dla siebie warunkach, a przeciez urzadzajac terrarium ptasznikowi, chcemy stworzyc warunki jak najbardziej odpowiadajace naturalnym. Poza tym kabel raczej nie jest mi potrzebny, bo w dzien mam wlasciwie optimum i w nocy tez.
Na razie bardzo dobrze sprawdza sie ta czerwona zarowka.
Uprawnienia umieszczania postów