Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Kłopot

K@r@l
    Guest

Kłopot

Mam kłopot z moją smithi. Kupiłem ją 22 grudnia, jest po ok 2 wylince, i ma ok 1 cm dł. dzień po kupnie zjadła małego mola. następnego dnia zjadła madę. od tamtej pory nic nie jadła. gdy widzi madę albo muchę to ucieka. co mam robić?

Caeli
    Guest

Re: Kłopot

Może zbliża się wylinka, albo poprostu nie jest głodna! Będzie dobrze!

prawdopodobnie bedzie mial wylinke. Nic sie nie bój bedzie ok ) Jak przejdzie wylinke to przez 5-7dni nie dawaj mu jeszcze jedzenia a pozniej .... sam zobaczysz!!

K@r@l
    Guest

Dzięki!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kendzierzawiec
    Guest

HEHE No cuz takie posty bedom zawsze i chyba nikt tego nie powstrzyma. (chyba ze admin )) ) Ale prawdopodobnie to wylinka albo sie zabardzo najadla. Niema sie co martwic.
    a tak na marginesie Moj pajak nieje juz od 5 miechow.

Tribel
    Guest

Re: Kłopot - wielki KLOPOT, pomocy !!!!!!!!!!!!!!!

mam podobny problem, wczoraj kupilem mlodego smithi i do tej pory nic nie zjadl !!!
    minely juz 26 godzin a on nic !!!
    boje sie ze mi padnie z glodu !!
    nie wiem co mam robic, dawlaem mu juz ruzne zeczy :loady, czekolade, kanapke z szynka i z serem, nawet frytek nieche jesc, nie wiem co robi c POMOCY
    trzymam go na balkonie bo wydaje mi sie ze w domu bylo mu za goraca, nie wiem czy dobrze robie, ale on jest z tego zadowolony !

walter
    Guest

Tribel,
    od wczoraj nie je? ... no to faktycznie problem!
    Wymieniony jadlospis zupelnie sie nie nadaje dla smithi - od spiderlinga nalezy podawac salceson, pasztetowa i kaszanke, do tego koniecznie czysta wyborowa - w niedziele moze byc piwo (gatunek obojetny).
    Trzymanie na balkonie nie powinno mu zaszkodzic, niemniej jednak na bardziej mrozne noce polecalbym zakladac mu sweterek, szaliczek i czapeczke.

ja bym polecał nie robić se jaj bo jeszcze ktoś w to uwieży :P

Kendzierzawiec
    Guest

Re: Kłopot - wielki KLOPOT, pomocy !!!!!!!!!!!!!!!

o niee to powazne nieje lodow !!!!!!!!! A dales do nich polewe ! ja nie to nie ruszy pajonki podobno dobrze czuja sie pod ziema, zakop go w doniczce i zakop tez mu troche lodow i latarke bo pajaki chociaz mieszkaja pod ziemia (ja gornicy) to lubia swiatlo i lubia sie kompac. To tyle a jak mu niedasz do lodow polewy to ci przez 20 godzin zdechnie i pamientaj karm go codziennie zeby mial tylek gruby ))

...ale Wy wszyscy "schizy" macie )) :P "Kto z kim przestaje, takim sie staje"? hehe ;D Pozdrawiam.

Uprawnienia umieszczania postów