-
-
Re: b. emilia
1. Zalezy od warunkow (jak kipnie bo jej nie karmiles to moze przechodzic tylo te 2
2. jak jest mala to co miesiac, pozniej coraz rzadziej az w koncu jak ma juz z 6 lat to co 1-1,5 roku (oczywiscie samica), bo samiec zyje gdzies 3 lata i ma wtedy jakies 5-6 cm
3. dorosly ptasznik moze nie jesc rok, wiec byle 5 dni nie robia na nich zadnego wrazenia
4. zroznicowanie wplywa pozytywnie, z tym ze ja karmie swoje tylko swierszczami i maja sie dobrze (nawet bardzo dobrze), a znam osoby, ktore daja tylko macznika i tez nie ma najmniejszego problemu (nie zaobserwowalem skutkow ubocznych) - czyli bez roznicy
5. 5-6 letnia samica bedzie mala z 6-7 cm ciala, a 4 wylinka to pewnie gdzies 1.5 cm, w-8,9 to gdzies 1,5-2 roku to jakies 4-5 cm(ale nie znam sie dokladnie na wylinkach, bo nie jest to do niczego potrzebne
chyba wszystko
-
Jeżeli Twój pajączek jest mały to możesz dawać mu mączniaki co 4 dni i myślę, że powiniem jeść bo moje (po 3 wylinkach) przynajmniej tak jedzą!
Pozdrawiam Caeli
-
Krystian Grzeszczak
Guest
ja mam po 4 wylince(25 kwietnia przechodził) to tak na oko ma 1,5 cm bo nie wiem jakl go zmierzyć).
Wylinke przechodził co miesiąc z wyjątkiem tej 4 która od 3 nastąpiła po 1,5miesiaca.
karmie go czym popadnie ale wsumie mam go od jakiegoś miesiąca i jadła może z 5 razy na samym początku. Później nnastpil okres przygotowawczy do wylinki i nic nie jadł a teraz jest po wylince więc nic nie dostawał narazie. Prypuszczam że jutro albo pojutrze już mu coś dam
-
Teraz emilka jest po 8 wyl, 4,8 cm ciałka(90 % samica) i ma dokładnie 11 miesięcy i 11 dni
Uprawnienia umieszczania postów