-
KOKON
Cze
Na dniach będę miał 3 smithi. Chciałbym je rozmnorżyć. Jednak z tego co przeczytałem w kokonie jest około 1000 pająków. Gdzi miał bym je trzymać? Każdego osobno(troche dużo tych pojemniczków musiało być ) czy jak??????
Pozdrawiam T_ome_K
-
Re: KOKON
Plastikowe przezroczyste kubeczki z przykrywkami
-
mam tego kupić 1000 sztuk?????????????????
-
-
a ile taki kubeczek kosztuje?
-
moim zdaniem nie bedziesz mial 1000sztuk zawsze troche padnie i chyba jest to zgory przewidziane dlatego taka ilosc ale to moje zdanie
-
CZeść.
Podejrzewam, ze niekupujesz dorosłych okazów. W śród tych 3 może okazać się, że nie będzie żadnego samca lub odwrotnie. Ponadto może nie wyjść Ci łączenie itd. Narazie nie masz co się martwić o pojemniczki.
Jeszcze kilka lat przed Tobą.
A jeśli chodzi o pojemniczki to najlepsze iza free są pojemniki po kliszach foto. Dostepne za darmoche u każdego fotografa.
Pozdrawiam
-
Rachunek jest prosty - kupisz trzy smithi (co prawda narazie pewno okolo 1cm i potrzebuja 4-5lat zanim je bedziasz rozmnazal ale to nic)
Beda na pewno 1 samiec i 2 samice.
Kazda zlozy kokon, otrzymasz okolo 2000 do 2500 mlodych.
sprzedasz po 30zl/szt. i bedziesz mial siana jak lodu.
w glowie nie moge niestety policzyc ile to bedzie, a w kalkulatorku mi sie bateryjka wyczerpala - moze ktos policzy za mnie ?
-
To ja proponuje od razu wziac sie za rozmnazanie H. lividum ...
Aktualna sytuacja w ptaszniko-marketingu wyglada tak, ze akcje H. lividum zwyzkuja tytulem znacznie zwiekszonego popytu i stosunkowo malej podazy.
Maluchy sprzedadza sie duzo szybciej i za lepsza kase - aktualnie prawie kazdy dzieciak, ktory cos uslyszal o ptasznikach, moze nawet dorobil sie z jednego kedziora poszukuje H. lividum (... taki cool, hardcore'owy ... itd.).
Nie wiem, ile mlodych wychodzi z kokona H.lividum ale prawdopodobnie zagotowalby sie PC od takiego liczenia.
-
@Walter
"Nie wiem, ile mlodych wychodzi z kokona H.lividum ..."
80 do 150 (najwyzej)
P.S. a propos liczenia - wlasnie nadeszla do mnie oferta na Poecilotheria miranda - sztuka za 100euro przyodbiorze minimum 30sztuk ( po 1 wylince, czi okolo 3tygodniowe)
Uprawnienia umieszczania postów