Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: KOKON

Mieszany widok

T_ome_K
    Guest

KOKON

Cze
    Na dniach będę miał 3 smithi. Chciałbym je rozmnorżyć. Jednak z tego co przeczytałem w kokonie jest około 1000 pająków. Gdzi miał bym je trzymać? Każdego osobno(troche dużo tych pojemniczków musiało być ) czy jak??????
    Pozdrawiam T_ome_K

Re: KOKON

Plastikowe przezroczyste kubeczki z przykrywkami

T_ome_K
    Guest

mam tego kupić 1000 sztuk?????????????????

a jak myslisz ??

T_ome_K
    Guest

a ile taki kubeczek kosztuje?

moim zdaniem nie bedziesz mial 1000sztuk zawsze troche padnie i chyba jest to zgory przewidziane dlatego taka ilosc ale to moje zdanie

CZeść.
    Podejrzewam, ze niekupujesz dorosłych okazów. W śród tych 3 może okazać się, że nie będzie żadnego samca lub odwrotnie. Ponadto może nie wyjść Ci łączenie itd. Narazie nie masz co się martwić o pojemniczki.
    Jeszcze kilka lat przed Tobą.
    A jeśli chodzi o pojemniczki to najlepsze iza free są pojemniki po kliszach foto. Dostepne za darmoche u każdego fotografa.
    Pozdrawiam

Rachunek jest prosty - kupisz trzy smithi (co prawda narazie pewno okolo 1cm i potrzebuja 4-5lat zanim je bedziasz rozmnazal ale to nic)

Beda na pewno 1 samiec i 2 samice.

Kazda zlozy kokon, otrzymasz okolo 2000 do 2500 mlodych.

sprzedasz po 30zl/szt. i bedziesz mial siana jak lodu.

w glowie nie moge niestety policzyc ile to bedzie, a w kalkulatorku mi sie bateryjka wyczerpala - moze ktos policzy za mnie ?

walter
    Guest

To ja proponuje od razu wziac sie za rozmnazanie H. lividum ...

Aktualna sytuacja w ptaszniko-marketingu wyglada tak, ze akcje H. lividum zwyzkuja tytulem znacznie zwiekszonego popytu i stosunkowo malej podazy.

Maluchy sprzedadza sie duzo szybciej i za lepsza kase - aktualnie prawie kazdy dzieciak, ktory cos uslyszal o ptasznikach, moze nawet dorobil sie z jednego kedziora poszukuje H. lividum (... taki cool, hardcore'owy ... itd.).

Nie wiem, ile mlodych wychodzi z kokona H.lividum ale prawdopodobnie zagotowalby sie PC od takiego liczenia.

@Walter
    "Nie wiem, ile mlodych wychodzi z kokona H.lividum ..."

80 do 150 (najwyzej)

P.S. a propos liczenia - wlasnie nadeszla do mnie oferta na Poecilotheria miranda - sztuka za 100euro przyodbiorze minimum 30sztuk ( po 1 wylince, czi okolo 3tygodniowe)

Uprawnienia umieszczania postów