-
Re: HoRRoR na eBay'u
Akurat to mi zbytnio nie przeszkadza, bo jedzenie ptasznikow nie jest az tak szkodliwe dla ich populacji, bo co taka grupka neandertalczykow moze zrobic calej populacji. Jednak watpie, zeby ten ptasznik nabity na igle to byl jeden egzemplarz. Na pewno jest ich o wieeele wiecej. Mysle tu o wiekszej liczbie. Akurat w tym wypadku moge czesciowo usprawiedliwic tych neandertalczykow, bo dla nich ptaszniki stanowia dosyc dobre zrodlo bialka, ale takie marnotrawienie, jak na eBay`u mnie zdenerwowalo. Wrocmy do tego przyklad z kura. To troche tak, jakby ktos przybil kure gwozdziem do gablotki, zmumifikowal, a potem wysylal innym.
-
witam
Ten ptasznik na igle jest taki sam jak każde inne wypchane zwierządko. Jeśli się to komuś podoba to prosze bardzo. Zakładam że nie są to zwierzęta z odłowu bo chyba bardziej opłaca się takiego ptasznika sprzedać do sklepu zoologicznego. Nie widze też w tym żadnego barbarzyństwa poprostu jest zapotrzebowanie na taką ozdobe więc jakiś sprytny człowiek stara się sprostać tym zapotrzebowaniom a przy tym zarobić troche kaski, normalne.
pozdrawiam phenian róbta pigułe
-
Masz w pelni racje, ale ja i tak wole zwierzatko w terrarium, niz w gablotce.
Ale to juz inna kwestia.
-
hej shakadu widze że nie przeszkadza ci widok wypchanych zwięrzątek skoro tak to czemu zam nie wbijesz se jakiegos kołka w tyłek i sie nie wypchasz ktoś będzie miał jakąś ładną ozdobe w haupie a jeśli nie to poproś niech postawią cie w lesie może chcociasz raz zwierzaki zkożystają tyle co powiem na ten temat
-
jestem calowicie przeciwny takiemu "zarabianiu kasy" to jest H..... a nie robota!!!
-
Niestety Metus taka jest szara prawda.
Idioci zawsze znajda zawsze jakies zrodlo zarobku, chocby mieli tym zerowac na zagrozonych gatunkach.
Mimo, ze pewnie prawnie nie jest to zabronione, to wedlug mnie jest to czyste klusownictwo i powinno byc zabronione.
Zabijanie zwierzecia po to, zeby skonczyl na szpili w domu jakiegos "milosnika".
Za to wedlug mnie jest dobrym pomyslem dawanie zmarlych w naturalny sposob ptasznikow do formaliny i zachowanie ich dla celow naukowych.
Bo taki przyszpilony pajak nie ma zadnych wartosci naukowych.
Ani nie idzie zobaczyc jego narzadow wewnetrznych, a budowa ptasznika jest na byle jakiej stronie internetowej.
Zachowania ptasznika i jego zwyczajow tez sie nie zaobserwuje. Co innego, jak sie ma zywego pajaka.
Hmm... ozdoba ??
Juz lepiej sobie kupic stroik.
-
witam
Nie nie przeszkadza mi widok wypchanych zwierzątek. Bardzo chętnie, gdyby była taka mozliwość, poświęcił bym swój zewłok jakiejś wystawie. Oczywiście po śmierci naturalnej. Możemy sie umówić że jeśli umre przed tobą to zapłacisz mojej rodzinie jakieś tam pieniądze i weźmiesz moje martwe ciało i nabite na pal postawisz sobie w ogródku czy gdzie tam checesz.
pozdrawiam szczęśliwych posiadaczy piguły
-
a możesz mi powiedzieć poco mi twoje ciało a coś mi sie wydaje że ten pająk nie zginą śmiercia naturalną więc czemu ty oddaj sie do wypchania już teraz zobaczysz jak to jest a jak bedziesz stary to kto cie bedzie chciał
-
W Waszych wypowiedziach przewija się tzw. "moralność Kalego"...
Jeśli szczur pogryzie węża to szczur jest beee, ale jak wąż upoluje podanego mu szczura, to wszystko jest ok.
Jeśli człowiek zarżnie jakieś zwierzę, żeby potem je skonsumować, to jest to ok, ale nie daj Boże, żeby tym zwierzęciem był ptasznik, bo taki CZŁOWIEK, który pożera pająki to neandertalczyk.
Jeśli ptasznikowi poda się do zjedzenia kątnika, a dojdzie do tego, że to kątnik pożre ptasznika, to takiego kątnika najlepiej za karę zadeptać...
Człowiek po to ma rozum, aby móc w odpowiednim momencie skorygować swoje bazujące na instynktach reakcje i nie pleść tego typu bzdur.
Ciekawe ile wypowiadających się w tym wątku osób jest wegetarianami. A pomyślał ktoś kiedyś o biednych roślinkach zjadanych przez wegetarian?
Jak widać nie wszystko jest takie proste, jakby się to wydawało na pierwszy rzut oka...
-
Jaca.
Dobry komentarz! :-)
... jak powiedzial (chyba) Mark Twain:
"Jestem wegetarianinem nie dlatego ze kocham zwierzeta.
Jestem wegetarianinem bo nienawidze roslin!"
Uprawnienia umieszczania postów