-
Kokos - jak zabezpieczyć ??
Witam !!!
Mam zamiar zrobić klosz (kinkiet) do oprawki z kokosa. Moje pytanie dotyczy tego jak zabezpieczyć go przezd pleśnią itp. ??
Proszę o pomoc
-
Re: Kokos - jak zabezpieczyć ??
Nie powinien pleśnieć jeśli będzie robił za lampke. Pleśń chwyta w kontakcie z wilgotnym podłożem, ale dla pewnośći możesz wygotować go w wodzie z solą i ewentualnie wypiec potem w piekarniku, ale to chyba zbędne...
-
może troche w terra swącić na początku ale później będzie ok miałem tak kiedyś w swoim terra
-
a czy kokos się nie spali?
bo żarówka bedzie bardzo goraca.
ja też chcę zrobić coś takiego u siebie.
-
Re:
Damenus właśnie po to dałem posta aby wiedzieć czy się nie spali . Ja widziałem w wielu miejscach tak zabezpieczona żarówkę i tam się raczej nie palil. Dzisiaj prawdopodobnie bede zaczynał testy oprawki kokosowej więc o poczynaniach kokosa jeszcze pewnie napisze
-
Re:
to dobrze, że napisałeś tego posta
czekam na informacje, jak zachowuje się kokos
-
Re:
Kokos czuje się lepiej niż ja. Troche było z nim roboty ale jest git. za jakiś czas napisze większe wypracowanie na ten temat tylko musze wyleczyc pokaleczone palce.
-
-
Po co czarować z gotowaniem, pieczeniem i innymi kombinacjami - wysmaruj delikatnie kokos olejem roślinnym (tylko dokładnie) a pleśni nie powinienneś zobaczyć. Ja nie oglądam.
-
Info jak sprawuje się kokos :)
NIE ŚMIERDZI NIE PALI SIE JESTO OGOLNIE OK
Uprawnienia umieszczania postów