Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: co mu si stało??

Mieszany widok

co mu si stało??

witam!
    dwa dni temu moj Pterinochilus murinus przeszedl wylinke ale od poczatku wywadawła mi sie ona podejrzana bo pajak krzywo lezal tzn.nielezal calkiem na plecach z wyprostowanymi nogami tylko troche na boku i z powyginanymi odnozami.ale pomyslalem spoko tak mu wygodniej ale lezal tak z 8h!!! pozniej po 7h zobaczylem go a on lezal z powyginannymi odnozami (juz po wylince) i sie nieruszal. no to go niedotykalem i po kolejnych 7-8h przychodze a on dalej tak lezy (powyginany) i dotykam a on nic i pochwili sie lekko ruszyl ale niemogl nawet sie podniesc!(tak jakby nogi odmowily mu posluszenstwa!) a na nastempy dzien czyli dzis przychodze a on juz niezyje! :-((( i karapax ma twardy ale nogi ma cale powykrencane i miekkie! co mu sie moglo stac?pajak mial prawie rok cialo kolo 3-4 cm! powiedzcie co mu sie moglo stac!??

pzdr
    cargool

Re: co mu si stało??

ehhh przykro mi (((((((((

Atrax Robustus :-)
    Guest

cargool --> wiem, ze hodowca o Twoim doswiadczeniu napewno o to zadbal... ale moze za mala wilgotnosc byla ?

Mój Smithi też kiedyś na boku liniał, ale nic mu się nie stało. Nie wiem jaka może być przyczyna. Może rzeczywiście zbyt mała wilgotność.
    Wyrazy współczucia.

Guest

Moja smithi tez na boku liniala i to na dodatek pozahaczala sie o kore, ale nic jej sie nie stalo.

Zapomnialem dodac: Bardzo mi przykro

tak mi jest teraz bardzo przykro cargool!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    miałem kiedyś pająka gramostole też zdechła bo za mała wilgotność!!!
    wyraży wspólczucia.....................
    pokój jego duszy..............
    ten ptasznik jest teraz w niebie i bóg zadba oto by czuł się dobrze
    pamiętał cargool jedno:nie podawaj się hoduj dalej kup następnego

Guest

Z tego co pamietam, to raczej cargool nie narzekasz na brak ptasznikow, ale i tak przyjmij moje wyrazy wspolczucia.

Powodów takich komplikacji może być kilka:
    1. rodzaj podawanego pokarmu
    2. nieodpowiednia temperatura
    3. zaburzenia w samym procesie wytwarzania nowego pancerza (przynajmniej na odnóżach)
    4. zaatakowanie pająka od wewnątrz przez jakiegoś grzyba
    5. ...

W każdym bądź razie z ptasznikiem musiało być już coś nie tak przed wylinką, a samo przejście wylinki, jako wyczerpujący dla ptasznika proces, doprowadziło do jego śmierci.

Wyrazy współczucia

walter
    Guest

O KURDE!
    Naprawde przykro przeczytac cos takiego ... a co dopiero przezyc! :-(
    Szczere wyrazy wspolczucia.

Szczere wyrazy wspolczucia! Wylinka, tak piekna chwila dla kazdego hodowcy, dla ciebie okazala sie tak okropna!!! Przykro mi bardzo!!!

Uprawnienia umieszczania postów