Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Do chodowcow g. rosea

Atrax Robustus :-)
    Guest

Re: Do chodowcow g. rosea

Heh.
    Juz doswiadczyle ukaszenia rose`y killera
    Ale u pozostalych mozna bylo spokojnie manipulowac golymi rekami w terrarium i byly "spokojne", chociaz byly "zaciekawione", co sie dzialo

Qrcze walter!! jak Ty robisz te fotki??!!! co zrobileś, że nie ma żadnych odblasków na szybkach terra (chyba, że włożyłeś aparat do środka) zdjęcia robiłeś z lampą błyskową czy nie? i w jaki sposób oświetliłeś terra?? czym oświetliłeś swoje terra do zdjęcia?? acha i w jakim trybie robisz zdjecia? macro??

zeby nie bylo zadnych odblaskow trzeba przechylic troche aparat (nie na wprost szyby) zeby odbite swiatlo nie wpadalo w obiektyw. To zdjecie jest zrobione z zewnatrz (widac linie graniczna torfu) :-) w 99% jestem pewien ze to byla lampa blyskowa (moze jeszcze tylko swiatlo tej lampy zostalo odbite od jakiejs plaszczyzny odbijajacej).
    To moje zdanie i moje spostrzezenia ale teraz czekamy na wypowiedz autora fotografii czyli WALTERA. Sam jestem ciekaw czy udalo mi se wystawic dobra "diagnoze"

Pozdrawiam wszystkich hodowcow!

walter
    Guest

Frontside - diagnoza bardzo dobra:-)

Oswietlenie - zwykla zarowa 100W w pokoju na suficie, 25W halogen z tylu, 15W zarowka z boku + lampa blyskowa z detektorem oswietlenia, tryb macro, balans bieli na swiatlo sztuczne.
    Po wszystkim mala obrobka kontrastu i poziomu nasycenia barw na Adobe Photoshop.

Atrax - Rosie jeszcze nikogo nie dziabnela, chociaz kiedys przy zmienianiu wody z ciekawosci wpadla mi biegiem na reke (bylem prawie pewien ze to atak), rozejzala sie i wrocila na swoje stale miejsce.

Atrax Robustus :-)
    Guest

Moja smithi tez sie pare razu "rzucila" na moja reke, kiedy wyjmowalem jej miseczke z woda, ale nie ukasila mnie.

Uprawnienia umieszczania postów