Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Zapłodnienie

Mieszany widok

Klisek
    Guest

Zapłodnienie

Jakie możecie dać rady przed łączeniem brahypelmy albopilosa?

Re: Zapłodnienie

To spokojne pająki. Widziałem miłosne igraszki tych brachypelm, Samica nie jest agresywnie nastawiona do samca. Samiec tupie miłosną serenade a samica mu odpowiada tupiąc po swojemu. Zero agresywności . Polecam na początek łączenia żeby pająki były nakarmione. Widziałem też sytyłacje gdy został wpuszczony zawcześnie samiec do samicy a mianowicie ciągle uciekał od wybranik, tchurzył, po prostu za wcześnie go dopuszczono. Dopuszczać samca do samicy można po około 27 dniach od ostatniej wylinki samca. W tym czasie samiec musi zdąrzyć zrobic sobie taką kotare z pajęczyny w kturą wchodzi i sie spuszcza a puźniej pobiera swe nasienie do wsoich przekształconych dogogłaszczek. Tak to jest u pająków.
    Kiedy chcesz łaczyc pajaki wpuść je do więkrzego zbiornika.Samice wpuść kilka dni wcześniej żeby sie przyzwyczajiła.

Cześć

Wspaniale to ujołeś Krzysiek(za tą kotarą) ))))))))))

ps:też jestem Krzysztof.W

Atrax Robustus :-)
    Guest

No nie wiem, nie wiem )))))
    Ja widzialem samca Brachypelmy... a wlasciwie to, co z niego zostalo, czyli kilka odnozy ulozonych w kupce...
    Ale rozmnazanie tych pajakow jest latwe i bezproblemowe (porownujac to do innych ptasznikow, czy nawet polskich gat.)

Klisek
    Guest

Oj oj nie wiem. Już próbowałem je łączyć i ... samiec stracił nóżke!!!!!!!A samica była najedzona!

Napisałem żeby wpierw nakarmić pajaki, czyż nie.

No chyba że nie są w swoim guście.To wtedy juz chyba nic nie pomoże.

Może troche alkoholu w celu ułatwienia sprawy? Jamu dla odwagi a jej by była łatwiejsza. U ludzi to działa [podobno ]

)))))))))) HIE HIE

Uprawnienia umieszczania postów