Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: pytanko do weteranów

Atrax Robustus :-)
    Guest

Re: pytanko do weteranów

Pablos --> ja te poczatki przezylem, jak musialem przeniesc pajaczka do innego pojemniczka. Wtedy nadstawilem reke i on sam wszedl na nia, a ja go przenioslem.
    No bo w sumie smieszne jest, zeby brac dla zabawy pajaka, ktory ma 1 cm
    A i taki maly off topic: moglbys mi polecic jakas ksiazke na poziomie do biochemii ?
    Bo to, co ja mam raczej nie jest dobre. Jak znasz jakichs dobrych autorow, to napisz.
    Bede wdzieczny !

Pozdrawiam
    ---

Jasne Atrax .. na śmierć o tym zapomniałem! Są dwie pozycje do biochemii ogólnej, które mogę z czystym sumieniem polecić /zwłaszcza tą pierwszą..kosztowne, ale warto, jeśli tylko fascynuje Cię biochemia i biologia molekularna/:
    1. "Biochemia" Stryer
    2. "Biochemia Harpera"...nie pamiętam niestety autorów ostatniej, uaktulnionej wznowy historycznego już podręcznika...ale bez problemu ją kupisz/pożyczysz jak powiesz tytuł..
    Co do biochemii klinicznej...ta jest jeszcze ciekawsza..ale wymaga już solidnych podstaw .. i to nie tylko z biochemii ogólnej, ale także z kliniki chorób wewnętrznych .. polecam podręcznik znakomitego krakowskiego /no i polskiego/ naukowca i lekarza Prof. Aldony Dembińskiej-Kieć..pt."Biochemia kliniczna i diagnostyka labolatoryjna"
    Wszystkie wymienione książki wielkością przypominają raczej elementy składowe DOMU)))... tj. cegły...nie ..raczej pustaki...)))) ale ta zawartość...mmmmmm...polecam!
    Pozdrawiam

Guest

No to swietnie !!!!
    Jestem bardzo wdzieczny.
    Mama mowi "Chocbym miala nie miec na chleb, to i tak bede inwestowala w Twoja edukacje", wiec to nie jest kwestja, czy mi kupi, tylko kiedy
    Najpierw posprawdzam w ksiegarniach sanockich (gdzie napewno nic nie znajde), albo po internecie, a jak nie, to trzeba bedzie popytac u znajomych w Krakowie albo gdzie indziej... albo sprowadze to.
    No nic ja juz lapki zacieram na to

jeszcze raz dzieki !

..doskonale rozumiem i zgadzam się z Twoimi Rodzicami..też kiedyś będę dobrym ojcem..))) a z moich dzieci /czyt. oczywiście SYNÓW/ stworzę przeinteligentnych SZOWINISTÓW))))...tylko jak sie robi INTELIGENTNE dzieci???
    Atrax jeżeli będziesz miał problemy ze znalezieniem tych pozycji u siebie, /zobacz też w sieci na Allegro..czasem można tam tanio kupić fajną książkę .. BIAŁEGO KRUKA../ to daj mi znać..postaram się coś znaleźć w Krakowie.
    Pozdrawiam

Guest

Pablos --> jakby sie pobawic genami, to kto wie ??

Oczywiscie najpierw poszukam tych pozycji u siebie w Sanoku (chociaz w tym malym miasteczku - czyt. zadupiu - sa tylko ksiazki przyrodicze, w ktorych pisza, ze pajaki to owady...no comment..., jak tu nie bedzie, to na necie, a dopiero pozniej bede trul glowe innym
    Przysiade teraz nad nauka (jesli zrozumiem z tego tyle, zeby wystarczajaco ogarnac material). No i pewnie bede mial dzieki temu latwiejsza nauke kiedystam na studiach :P
    Poszukam tych pozycji, chociaz na razie zamierzam najpierw dokonczyc ta wirusologie

Dzieki i pozdrawiam !

najlepiej od malego z tymze male sa dosc szybkie i delikatne.... a więc lepiej nie brać ale jak już się chce to lepiej od malego go przyzwyczajać.

A jeśli się niechce brać na rękę to jak je wtedy przenosić do innego terra??

^@^

dzięki za posty, były bardzo pouczające

znalazlem wyjście...kupię sobie maskotkę-pająka i będę się nim opiekował jak Mr Bean swoim misiem

Guest

No to Pablos znalazlem juz na necie wszystkie pozycje i pod koniec miesiaca beda juz grzaly miejsce na mojej poleczce... a raczej w moich rekach

Jeszcze raz dzieki i pozdrawiam !

SPOKO...cieszę sie Hej!

Uprawnienia umieszczania postów