Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Przesyłka zimo

Mieszany widok

Przesyłka zimo

Chciałbym kupić małego kędzierzawca ale nie wiem czy pająk przeżyje ten mróz, który ostatnio panuje. Jestem z BIAŁEGOSTOKU, może jest ktoś z tego miasta kto hoduje lub SPRZEADJE pająki. Kędzierzawy powinien mieć mniej więcej 4-5 wylinek lub więcej, najlepiej SAMICA, cena w granicach do 40zł.

Atrax Robustus :-)
    Guest

Re: Przesyłka zimo

Szansa, ze przezyje takie zimno jest malutka.
    Chyba, ze bedzie doskonale zabezpieczony, przewozony w cieplym samochodzie i przewozony rowniez w dobrych warunkach.
    Ja dostalem 2 pajaki w temperaturze 0 stopni na polu, a mimo to zadnemu z nich nic nie bylo.
    Jednak 0 stopni, a -20 stopni to duza roznica i lepiej nie ryzykowac, jak nie mozesz osobiscie odebrac pajaka i konduktorska tez nie moze byc, to chyba lepiej bedzie poczekac do wiosny (tak jak ja teraz czekam na wysylke H. lividum),

Paweł Chrobrowski
    Guest

hmmmmmm moj kolega zamawial 10smithi i wszystkie padly w drodze (((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( ((((((((

dziś miałem dostawę do sklepu (Serviskiem). Po 15min paczka miała temperaturę -4*C. Bez szans dla pająka.

... a przesyłka konduktorska??

Jaką przesyłką pajączki były dostarczane?

Daj sobie spokój i poczekaj do wiosny. 40zl piechotą nie chodzi no i szkoda pająka bo zdechnie na 100%.
    Co do konduktorskiej to też bym raczej nie ryzykowal bo nie wiadomo gdzie paczka będzie leżala -chyba że "dasz w lapę" żeby polożyli paczkę w cieplym miejscu np. kolo pieca w lokomotywie :-)

ale przeciez paczka wyslana przesylka konduktorska jedzie w wagonie z konduktorami..... a tam jest cieplo....

i raczej przez 2 godziny jazdy nic im sie nie stanie nawet przy 0*C bo np. Atrax Robustus :-) (sorki jak cos przekrecilem) odebral pajaka w przesylce zwyklej pocztowej (chyba)... a to idzie dłuuuuużej niz 2 godziny...
    odp...

Ja jestem z Białego i wiem gdzie mozna kupic w Bialym pajaki. moje namiary masz nizej

Uprawnienia umieszczania postów